• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 15 Temmuz 2017 12:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan The Guardian'a 15 Temmuz'u yazdı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan The Guardian'a 15 Temmuz'u yazdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan The Guardian'da yayınlanan yazısında 'Batılı liderler teröristlerle birlikte olmak ve Türk milletinin teveccühünü yeniden kazanmak arasında bir seçim yapmak zorundadır' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan The Guardian’da yayınlanan yazısında ‘Batılı liderler teröristlerle birlikte olmak ve Türk milletinin teveccühünü yeniden kazanmak arasında bir seçim yapmak zorundadır’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün yıldönümü vesilesiyle The Guardian gazetesinde yayımlanan makalesinde, darbe girişimi karşısında Türkiye’nin demokratik değerlere sahip çıktığını vurgulayarak, “Bugün Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü. Tam olarak bir yıl önce milyonlarca vatandaşımız siyasi, kültürel ve etnik farklılıklarını bir kenara bırakarak, anayasamızı askıya almaya çalışan, masum sivillere ateş açan ve Meclisimizi bombalayan darbecilere karşı ortak bir duruş sergiledi. Türk milleti el birliğiyle silahlı bir grubun demokrasisine, özgürlüğüne ve yaşam tarzlarını el koymasını engelledi.

Bu saldırı engellenmeye çalışılırken 250 kişi şehit oldu ve 2 bin 193 insanımız yaralandı. Hükümetimizin darbe teşebbüsünü gerçekleştiren Fetullah Gülen ve müritlerini adalete teslim etme çabaları yalnızca Türkiye için değil, dünyanın her yerindeki demokrasiler için önemlidir” ifadesini kullandı.

“Millet ve devlet arasındaki bu bağ, demokrasimizin sağlamlığının ve gelecekte hayatta kalabilmesinin en güçlü garantisidir”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.