Kategoriler Haber Girişi : 03 Şubat 2017 18:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Referandum'dan 'evet' çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Referandum'dan 'evet' çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulduğu günden bu yana vesayet odaklarıyla mücadele ettiğini belirterek, “Ülkeyi ateşe ve kana boğmaya çalıştılar. Ama tüm bu süreçte milletimiz duruma el koydu. Siyaset kurumunun arkasında durdu. Oyunlar bozuldu. Bu böyle devam edecek” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulduğu günden bu yana vesayet odaklarıyla mücadele ettiğini belirterek, “Ülkeyi ateşe ve kana boğmaya çalıştılar. Ama tüm bu süreçte milletimiz duruma el koydu. Siyaset kurumunun arkasında durdu. Oyunlar bozuldu. Bu böyle devam edecek” diye konuştu.

Mersin’de bin 300 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi ve toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin’e her zaman öncelik verdiklerini belirterek, toplam yatırım bedeli 1 milyar 100 milyon lira olan 19 eserin de toplu açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Şehir hastanelerinin ilkinin Yozgat’ta hizmete girdiğini ancak resmi açılışı ilk yapılan merkezin Mersin olduğunu kaydeden Erdoğan, Isparta, Adana, Kayseri, Ankara Bilkent ve Manisa’nın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehirde 2020 yılına kadar şehir hastanelerinin tamamlanacağını, 2 ay içerisinde 3 tane hastanenin hizmete açılacağını dile getirdi. “Birileri laf üretir, biz ise iş üretiriz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buraya girdiğiniz zaman Allah’ın izniyle içeride moderniteyi göreceksiniz. Modern bir bakımı göreceksiniz. Ve burada insan olduğunuzu hatırlayacaksınız. ‘Devletim bana sahip çıkıyor’ diyeceksiniz. Olmaya devlet, cihanda bir nefes sıhhat gibi. Diğer hastane projeleriyle birlikte değerlendirdiğimizde 2023 yılında tamamı nitelikli olmak üzere 10 bin kişiye 32 yatak hedefine inşallah ulaşmış olacağız. Bu bir rekordur. Bu projenin amacı tek bir kampüsün içerisinde vatandaşlarımızın tüm sağlık sorunlarını en kaliteli hizmetle çözüme kavuşturmuş olmasıdır. Hepsi hem şifa arayan vatandaşlarımız hem de refakatçileri için 5 yıldızlı konfordadır. Helikopter pistinden otoparklarına, binalarından cihazlarına, enerji sisteminden otomasyonuna kadar her konuda en üst standartta tasarlanan hastanelerimiz ülkemize sağlık alanında evet bir sınıf atlatıyor. 232 bin metrekarelik bir alan üzerinde 375 bin metrekare kapalı alana sahip iftihar verici bir tesis. Hastanemizde her biri 33 metrekarelik içinde banyosu, tuvaleti, hasta yatağı, refakatçi kanepesi, televizyon, buzdolabı, gerekli tıbbi cihazları bulunan 502 adedi tek kişilik odalar var” şeklinde konuştu.

“Kuyrukçu sisteme son veren bir hastanedir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15-20 yıl önce, 30 yıl önce o günleri hatırlıyorum. Ana muhalefetin başındaki zatın SSK’nın başında olduğu zamanı hatırlıyorum. Sağlam girersiniz hastaneden ne yazık ki sakat çıkarsınız. O günleri hatırlıyorum. Afedersiniz ne banyo ne tuvalet. Bunların olmadığı günleri hatırlıyorum, çünkü bunların zihniyeti kirli. Hastane mi görmek istiyorsun şimdi? Gel Mersin’e gör. Git Yozgat’a gör. Git 81 vilayetin hepsini gör. 40 metrekarelik, 252 adedi çift kişilik odalar var. 65 metrekarelik, 21 adet suit oda olmak üzere hastanemiz bu şekilde modern bir projedir. Toplamda bin 300 yatak var. 51 ameliyathanesi var. 210 yoğun bakım ünitesi var. Bunlar yoktu. Bu bir ilk. 230 polikliniği var. Kuyruklarda falan sizleri inşallah sağlık sistemimiz bu reformla bekletmeyecek, çünkü bu hastane kuyrukçu sisteme son veren bir hastanedir. En ileri teşhis ve tedavi teknolojilerine sahip cihazları, gelişmiş laboratuvarları ile vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Altında 4 bin araçlık otopark var. Bin 200 güvenlik kamerası var. 13 yemekhane, 3 restoran, kablosuz internet, mescitler. Hastanemiz herkesi memnun edecek bir altyapıya sahip. Mersin Şehir Hastanemizle 3 hastanemizin yatırım bedeli 716 milyon liradır” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.