• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 12 Nisan 2018 13:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD-Rusya restleşmesine ilk tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD-Rusya restleşmesine ilk tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Askeri güçlerine güvenen kimi ülkelerin Suriye’yi adeta bir bilek güreşi sahasına çevirmelerinden rahatsızlık duyuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Askeri güçlerine güvenen kimi ülkelerin Suriye’yi adeta bir bilek güreşi sahasına çevirmelerinden rahatsızlık duyuyoruz” dedi.

Şehir içi yolcu taşımacılığına yönelik İstanbul’da Marmaray ve İzmir’de Egeray’ın ardından Ankaralılara metro konforunda banliyö hizmeti vermek üzere TCDD tarafından yapımı tamamlanan Başkentray’ın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla yapıldı.

Ankara’da şehrin doğu ve batı aksını oluşturan Sincan-Ankara-Kayaş hattı arasında başlangıçta 15 dakikada, daha sonra 5 dakikada bir sefer yapacak olan Başkentray, günlük 520 bin yolcuya hizmet verebilecek şekilde tasarlandı. Kızılay Metro’suna Yenişehir istasyonundan, Ankaray’a Kurtuluş ve Maltepe istasyonundan yolcu aktarması yapabilecek olan hattın uzunluğu 36 kilometre. Yatırım bedeli 1 milyar 227 milyon lira olan projede 23 adet durak, 12 adet karayolu üst geçidi, 10 adet yaya alt ve üst geçidi, 1 adet aç kapa tünel, 70 adet menfez yapıldı.

“Bu alt yapı üzerinde yepyeni bir ulaşım hakkı kurduk”

Başkentray’ın Kayaş tren istasyonunda miting havasında yapılan açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’daki Marmaray ve İzmir’deki Egeray’ın ardından üçüncü projemizi de hayata geçirmiş olduk. Kayış-Sincan Banliyö Hattı oldukça eski bir hat. Biz artık tamamı şehir içinde kalan bu alt yapı üzerinde yepyeni bir ulaşım hakkı kurduk. Toplam 156 kilometrelik yeni demiryolu döşeyerek, alt ve üst geçitlerle güzergah güvenliğini sağlayarak, Ankara’ya gerçekten iftiharla anlatılacak bir banliyö hattı kazandırdık. Ankara’nın bir ucundan diğerini ifade eden Kayaş’tan Sincan’a 49 dakikada gidilmesini sağlayacak Başkentray alt yapısı aynı zamanda yüksek hızlı trenin Eryaman-Gar mesafesini de kısaltıyor. Hem zamandan kazandıracak hem de konforlu seyahat imkanı sağlayacak bu güzel hizmetin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.