• Şenyurt inşaat
Şehir Gündemi Haber Girişi : 07 Ağustos 2024 13:13

Çocukların atlı okçuluk başarısı

Çocukların atlı okçuluk başarısı

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Erzurum Atatürk Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan 3 çocuk, Atlı Okçuluk Şampiyonası Elemeleri'nde büyük başarı elde etti. Çocuklar antrenörleriyle birlikte 8 ay süren hazırlık sürecinin ardından 2 birincilik, 2 ikincilik, 1 de üçüncülük kazandı.

 

Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu tarafından 26-28 Temmuz tarihlerinde Sivas'ta düzenlenen 2024 yarışması 'Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Bölge Elemeleri Müsabakalarına 44 sporcu katıldı.

Müsabakalarda Erzurum'u Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulübünden 3 erkek öğrencisi temsil etti.  Yaşları 15 ile 18 arasında değişen 3 öğrenciyi Erzurum'da sınıf öğretmenliği yapan, 5 Mayıs'ta Rusya'da düzenlenen 'Uluslararası Kadın Atlı Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda kategorisinde birincilik kazanan Ayşe Melek Okuyucu Yörenç hazırladı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje sonucu, Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kursla, öğrencileri 8 ay önce başkanlığını yaptığı Kızılelma Geleneksel Sporlar ve Atlı Okçuluk Kulübü'ne alarak yetiştirmeye başlayan Yörenç, kar, soğuk, çamur, yağmur demeden her gün 5 saat antrenman yapıp, bu emeklerini gelen başarı ile taçlandırdıklarını söyledi. Ayşe Melek Okuyucu Yörenç, çocuklarla çalışmalarını hız kesmeden sürdürüp 30 Ağustos'ta yine Sivas'ta düzenlenecek olan 2'nci eleme maçlarına hazırladığını anlattı.

Büyük başarı

Yaklaşık 10 yıl önce kurduğu kulüpte bugüne kadar 1000'in üzerinde atlı okçuluk ve okçu yetiştirdiğini ifade eden Ayşe Melek Okuyucu Yörenç, vücudunda şunları söyledi:

"Sivas'ta büyük bir şampiyonluk imzası atılmıştır. Sekiz ay gibi kısa sürede tamam atmayı ve binmeyi öğrenip, dörtnala giden gol vuruşu için uzun yıllar bu sporu yapmak gerek. Ama bunu 1 yıl olmadan başardı. Türkiye Şampiyonası elemelerine sadece Erzurum Diğer 41 sporcu ise 30 Ağustos'ta şampiyonada bendi ve genel klasmanda yarıştı. Zafer Bayramı'nda yeni bir zaferle ülkemize aramızda olabiliriz. Çocuklarımızın kendilerine olan güvenlerinin kara çıkarılmasıydı. Elemelere 8 ay gibi kısa sürede kalıcı olarak 2 birincilik, 2 ikincilik, 1 üçüncülük ve 1 fiziksellik elde ederek büyük başarıya imza attılar " dedi.

İlk zamanlardan korkarak bindikleri atın üzerine şimdi ise kuş gibi uçup gol 12'den vuran çocuklar ise çok mutlu olduklarını söyledi.

 

Özlem İpek