• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 24 Şubat 2016 09:29

Çocuklar artık dişçiden korkmayacak

Çocuklar artık dişçiden korkmayacak

Erzurum'da diş tedavisi için gelen miniklere, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde özel odalar oluşturuldu. İçerisinde resim, oyuncak ve balonların bulunduğu odalar ile minik hastalar artık diş hekimlerinden korkmayacak.

SALİH ÇELEBİ / ERZURUM //YENIGÜN GAZETESİ

Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Ahmet Yaptırmış, diş hekimlerinden korkan minik hastalar için özel odalar oluşturduklarını belirterek, “Erzurumlu çocuklarımız artık diş hekimlerinden korkmayacak. Özel olarak dizayn ettiğimiz odalar ile minik hastalarımız hem korkularını yenecek hemde tedavi olacaklar” dedi.

Erzurum’da diş tedavisi için gelen miniklere, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde özel odalar oluşturuldu. İçerisinde resim, oyuncak ve balonların bulunduğu odalar ile minik hastalar artık diş hekimlerinden korkmayacak.

Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde oluşturulan çocuk odalarıyla minik hastalar, diş hekimlerinden korkmayacak. Konu hakkında bilgiler veren Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Ahmet Yaptırmış, ailelerin en büyük sorunları arasında yer alan miniklerin diş hekimi korkusuna karşı önlem aldıklarını belirtti. Bu amaçla minik hastaların iğne ve tedaviden korkmayacak şekilde, onları cesaretlendirecek odalar dizayn ettiklerini aktaran Yaptırmış, bu odaların resim, oyuncak ve balonlarla süslendiğini dile getirdi. Bu sayede minik hastaların cesaretlendiğini anlatan Yaptırmış, ailelerinde rahat bir nefes aldığını kaydetti. Bu odaların sadece çocuk hastalara tahsis edildiğini anlatan Yaptırmış, ailelerin çocuklarını dişçiye götürürüm şeklindeki tehditleri yapmamalarını tavsiye etti. Bu durumda miniklerin diş hekimlerinden daha fazla korktuklarını belirten Yaptırmış, “İğne korkusuyla gelen çocukların bir şekilde bu korkulardan uzaklaştırılması gerekiyor. Hekimlerin bir çoğu çocuklar ilk geldiklerinde hemen tedaviye başlıyor. Bu onların için bir kaygı ve korku sebebidir. Çocuklarımıza tedavi sonrası oyuncak, balon ve hediyeler vererek, onların bir sonraki diş tedavilerine daha istekli gelmelerini amaçlıyoruz. Tüm anne babaları çocuklarının hiçbir diş şikâyeti olmasa bile 3-4 ayda bir ya da 6 ayda bir diş muayenelerini yaptırmalarını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

AMACIMIZ VATANDAŞIN MEMNUNİYETİ

Her gün nöbetçi doktor ve memurlar ile 24 saat tedavi ve acil müdahale imkanı yarattıklarını belirten Yaptırmış, “Gece saatlerine kadar tedavi yapılması vatandaşı son derece memnun ediyor. Saat 24.00’e kadar tedavi kabulü yapılırken, bu saatten sonrada nöbetçi hekim yine aynı şekilde hizmeti devam ettiriyor. Amacımız halkımız tedavi ederken, bir yandan da onlara ağız ve diş sağlığının önemini anlatmaktır. Halkımıza sağlıklı dişlere nasıl sahip olacaklarına dair gerekli bilgiler, hekimlerimiz tarafından detaylı bir şekilde anlatılıyor. Ağız ve diş sağlığı merkezimizde evde bakım birimimizi oluşturarak halk sağlığı müdürlüğümüz aracılığı ile çeşitli rahatsızlıklardan dolayı hastanemize gelemeyen vatandaşlarımıza böyle bir hizmet sunduk. Hastane özel sağlık kuruluşlarını bile aratmıyor” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.