• Şenyurt inşaat
Asayiş Haber Girişi : 16 Ağustos 2024 14:18

Cinayet silahını kasaptan almış!

Cinayet silahını kasaptan almış!
Erzurum’da cezaevinden firar edip eşini öldüren Ş. S. ile kendisini azmettirdiği iddia edilen ağabeyi A.S., ilk kez hakim karşısına çıktı. Katil zanlısı eş, mahkemede cinayeti kasaptan aldığı silahla işlediğini söyledi.

Olay, geçtiğimiz 19 Şubat 2024'te Palandöken ilçesi Yunusemre Mahallesi'nde meydana geldi. Hükümlü olduğu açık cezaevinden firar eden Ş. S. kendisinden uzun süredir boşanmak isteyen eşi E. S’nin (32) başına 2 el ateş ederek yaraladı. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alınan zavallı kadın 7 gün sonra yaşamını yitirdi. Olay sonrası kaçan şahıslar, çıkarıldıkları adliyede tutuklandı.

Ş. S'nin 'Eşe ve kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağabeyi A. S.'nin ise 'Kadına karşı kasten öldürmeye azmettirmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı dava duruşması başladı. Tutuklu sanık kardeşler Erzurum 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

Diyarbakır'daki cezaevinden SEGBİS aracılığı ile ifadesi alınan Ş.S., " 15 yıllık evliydik. Mutluyduk ve 4 çocuğumuz vardı. Ama son yıllarda eşim sık sık evden kaçıp babasının evine gidiyordu. Aslında çok güzel yaşantımız vardı. Babasının evine gidince bana karşı hep kötü davranıyordu. Yine çocuklarımı alıp babasının evine gitmişti. Ben de bir suçtan dolayı cezaevine girdim. Bir süre sonra kaldığım açık cezaevinden firar ederek eşimin bulunduğu eve gittim. Her seferinde beni kovaladılar. Tek isteğim eşimle barışmaktı ve her gittiğimde alışveriş yapıp çikolata ya da çiçek yaptırıyordum. Olay günü kayınvalideme üzerimde herhangi bir tabanca veya kesici alet olmadığını söyleyip içeri girdim. Eşim ile odada konuşurken bana hakaret ediyor ve tokat atıyordu. Sonra belimdeki tabancayı almak istedi. Engel olmak isterken tabanca patladı, evden çıkarken bir tanede rastgele ateş ettim ve çıkıp gittim. Tabancayı bana ne ağabeyim ne de bir başkası vermedi. Tabancayı kasaptan 13 bin liraya satın aldım" ifadelerini kullandı.

Tanıkların ifadeleri, tarafların avukatlarının savunmalarının dinlenmesinin ardından duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Pusula Gazetesi

HABER MERKEZİ