• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 10 Aralık 2016 21:39

CHP'den Anayasa teklifi sonrası ilk yorum!

CHP'den Anayasa teklifi sonrası ilk yorum!

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “MHP’nin üzerinde durduğu 4 madde korunuyor şeklindeki iddia yanıltıcıdır. İlk 4 madde Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik rejim olduğunu iddia eder. Bu iddia bu teklifle ortadan kaldırılmak istenmektedir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, AK Parti’nin anayasa değişiklik teklifini değerlendirdi. 140 yıllık parlamenter demokrasiye ağır bir darbe indirilmek istendiğini savunan Gök, “MHP’nin üzerinde durduğu 4 madde korunuyor şeklindeki iddia yanıltıcıdır. İlk 4 madde Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik rejim olduğunu iddia eder. Bu iddia bu teklifle ortadan kaldırılmak istenmektedir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gök şunları kaydetti:

“Olağanüstü hal koşullarında anayasanın tartışma ortamının bulunmadığı, medyanın büyük bölümünün tutuklu olduğu, basın yayın kurumlarının kapatıldığı ortamda, anayasal sınırların ortadan kaldırıldığı ortamda Türkiye Cumhuriyeti’nin böyle bir tartışmanın içine çekilmesi, her iki partinin hem Türkiye Cumhuriyeti’ne hem de Türk halkına yaptıkları en büyük saygısızlıktır. Türkiye Cumhuriyeti’nde başkanlık sistemin karşı miting düzenlemek isteyenlerin mitinglerinin önlendiği, 4 kişinin bir araya gelmesine olanak tanınmayan ortamda Türkiye Cumhuriyeti’nde ne demokrasiden ne de Anayasa’nın uzlaşma metni olarak hazırlanmasından bahsedebiliriz. Yangından mal kaçırırcasına tüm muhalefetin sesini kesen anlayışla demokrasini d’sini konuşulamadığı ortamda kimse Anayasa değişikliğinin demokratik olduğu anlayışından bahsetmesin. Uzlaşma kültürü Türkiye Cumhuriyeti’nde yok edilmiştir. MHP’nin ilerde anlayacağımız hangi gerekçeyle böyle bir tabloda AKP’nin Başkanlığı önerdiği ve katkı sağladığı da sorgulanacaktır. Ben yine de MHP tabanın sağduyulu davranacağına ve rejim değişikliğine engel olacağına inanıyorum.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.