Kategoriler Haber Girişi : 17 Aralık 2015 11:17

Camiiler'de Bu Görüntü Vatandaşı Rahatsız ediyor

Camiiler'de Bu Görüntü Vatandaşı Rahatsız ediyor

VATANDAŞ: TRÜBÜNE ÇEVÎRMEYELİM … Camiler de namaz kılarken hemen hemen bu görüntüleri görmeyen yoktur.Namazı normal şekilde ayakta kılmaya gücü yetmeyen kimse için asıl olan Namazı oturarak kılmaktır.

TRÜBÜNE ÇEVÎRMEYELİM …
Vatandalar Camiler de namaz kılarken hemen hemen bu görüntüleri görmeyen yoktur.Namazı normal şekilde ayakta kılmaya gücü yetmeyen kimse için asıl olan Namazı oturarak kılmaktır. Kişi kendi rahatsızlığın a göre diz çöker bağdaş kurar yahut ayaklarını yana veya Kıble ye doğru oturduğu yerde uzatarak kılar… HZ Peygamber (SAV) bu konuda hasta bir Sahabiye “Namazı ayakta kıl eğer gücün yetmezse oturarak kıl , bunda gücün yetmezse yan üzere kıl . Namaz kılan insan özde samimi olmalı . Bu sebeple Namazı Tabure sandalye vb şeyler üzerinde kılan kimseler ileri sürdükleri mazeretler kendisini vicdanen rahatlatacak boyutta olmalıdır. 
Bu sebeple hastalık ve Özürlülük gibi herhangi bir rahatsızlığı bulunan kimselerin , zorunlu olmadıkça namazlarını sandalye , Tabure değil yere oturarak kılmaları uygundur … Özellikle üzerinde Namaz kılmak için Camii lerde sabit sıralar ve oturakların yapılması Camii doku ve Kültürüylede bağdâşmamaktadır … 
VATANDAŞLAR : CAMİİ LERİMİZ MABETLERİMİZDİR ,BAŞKA MEKANLARDAN FARKLI OLSUN LÜTFEN …

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.