• Şenyurt inşaat
KategorilerHaber Girişi : 18 Nisan 2016 10:52

Bu Oyun Ayakta Alkışlandı

Bu Oyun Ayakta Alkışlandı

Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği tarafından organize edilen tiyatro gösterisi Oltu’da Oltu Ortaokulu Salonu’nda sahne aldı. 

Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği tarafından organize edilen tiyatro gösterisi Oltu’da Oltu Ortaokulu Salonu’nda sahne aldı. 
İçişleri Bakanlığı dernekler Dairesi Başkanlığının katkıları ile Yeni Vizyon 2071 Oltu Gençlik Derneğinin yürüttüğü ‘Aynı Çınarın Dalıyız-Aynı Bayrağın Alıyız’ adlı proje kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının ‘İstklâl Mecmuası-Çanakkale’ adlı tiyatro gösterisi Oltu Ortaokulu Salonunda sahnelendi. Tiyatro oyununa çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve her kesimden vatandaşlar katıldı.
Yakın tarihimizin ‘İstiklâl Mecmuası’ ismi etrafında hikâye edildiği oyunda, Balkanlar, Kafkaslar, Sarıkamış, Çanakkale ve Milli mücadele yıllarından anekdotlara yer verildi. Son dönem Türk tarihinin içerde ve dışardaki gelişmelerinden kesitlerin yer aldığı oyunda oyuncular, performanslarıyla göz doldururken, tiyatro gösterisi, dekor kostüm ve müzik kalitesi ile de dikkat çekti. Duygu temposu hayli yüksek seyreden oyun, kapanış sahnesinde seyircilerin ayakta alkışları ile sona erdi.
Oyuncuların seyirciyi toplu selamlamasının ardından söz alan ‘Aynı Çınarın Dalıyız-Aynı Bayrağın Alıyız’ projesi program koordinatörü Temel Vural, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının projeye katkıları ve proje kapsamında bugüne kadar yürütülen sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında bilgi verdi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Şehir Tiyatrosu oyuncu kadrosuna teşekkür eden Temel Vural, Türk tiyatrosu hakkında da şunları kaydetti: ‘Bilindiği üzere Türk Tiyatro geleneğinin kökleri İslamiyet öncesi döneme kadar uzanır. Ortaoyunu, meddah, karagöz, seyirlik köy oyunları geleneksel Türk temaşa sanatının örnekleridir. Türk toplumu, modern tiyatro veya batı tarzında tiyatro kültürü ile Tanzimat’tan sonra tanıştı. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı Türk toplumu modern tiyatro ile mesafeli oldu. Bundan dolayı, Türk tiyatrosu uzun bir dönem belli bir anlayışın, belli dünya görüşü mensuplarının elinde ve tekelinde kaldı. Türk toplumunun değer yargıları bu sebeple sahnelere taşınamadı. Ancak bugün geldiğimiz noktada artık hemen her kesimden insanın tiyatronun ehemmiyetini kavramış olduğunu görüyoruz. Tiyatro sadece bir eğlence aracı değil önemli bir sanat ve eğitim aracı olarak da önemsenmektedir. Bu sebeple tiyatro etkinliklerine yeterli ilginin gösterilmesi gerekmektedir.’

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.