• Şenyurt inşaat
Gündem Haber Girişi : 24 Haziran 2024 19:58

BAŞKAN DEVRAN SİNANOĞLU AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN 

BAŞKAN DEVRAN SİNANOĞLU AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN 

Diyarbakır/ Çınar ve Mardin/ Mazıdağı köylerinde meydana gelen yangın nedeniyle 15 kişinin öldüğü, 70'ten fazla insanın yaralandığı, yüzlerce hayvanın telef olduğu ve binlerce hektarlık tarım arazisinin kül olduğu yangınla ilgili konuşan Demokratlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcı (Sıtrataji Geliştirme Başkanı) ve Anadolu Demokratlar Federasyonu başkanı yazar Devran Sinanoğlu bölgenin, "Afet Bölgesi" ilan edilmesi için hükümette çağrıda bulundu. 

 

 

 

Sinanoğlu: Yangında vefat eden başta kuzenim (Amcam kızı) Kerime Erdemli olmak üzere hayatını kaybeden tüm insanlarımıza Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Bölge halkımıza geçmiş olsun. 
Bölgemiz daha önce hiç böyle bir afetle karşılaşmadı. Topraktaki börtü böcekten tutunda, havada ki kuşa kadar arş ile ferş arasındaki bütün canlılar etkilendi. 

YANGINLAR DÜŞÜNDÜRÜCÜ 
Başta Diyarbakır köyleri olmak üzere bölgede birçok köyde meydana gelen yangın vakaları resmi kayıtlara göre 300'ün üzerinde, bölgede daha önce bu şekilde oluşan yangın görülmedi. Her gün bir kaç köyde yangın haberi geliyor. Bu durum sistematik bir hal aldı. Yetkililer sabotaj ihtimalini göz ardı etmemeli, araştırmalarını bu minval de sürdürmeliler. 

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN 

Birçok insanımızı kaybettiğimiz bu felakette, hükümet biran önce bölgede afet ilan etmelidir. Çiftçilerimizin binlerce dönümlük tarım arazileri köle döndü, hayvancılık ile uğraşan köylülerimizin yüzlerce hayvanı telef oldu. Köylülerimizin maddi ve manevi zararı karşılanmalıdır. 
Doğu ile batı, kuzey ile güney arasına fark koymadan devletimiz vatandaşlarına eşit davranmalı, bölgeyi kucaklamalıdır. 

ÖLÜMDEN KEYİF ALMAK İNSANLIK DIŞI BİR DAVRANIŞTIR 

Sosyal medyada kendini bilmez, insanlıktan nasibini almamış, bazı insan müsvedlisi kişilerin yapmış oldukları paylaşımlar mide bulantıcıdır. Ölümden keyif almak insanlık dışı bir davranıştır. Buradan o kişiliksiz, kişilere sesleniyorum Kürtler insanlığın zekatını verse size yeter de artar bile. Kininiz de  nefretiniz de boğulun. Başkasının acısından keyif alıyorsanız, insanî değerlerinizi kaybetmişsiniz demektir. Bu da sizin aciz ve zavallı olduğunuzu gösterir," şeklinde konuştu.