Kategoriler Haber Girişi : 16 Ağustos 2017 20:34

Başbakan Yıldırım uyardı! Topraklarımızın yüzde 42'si …

Başbakan Yıldırım uyardı! Topraklarımızın yüzde 42'si …

Başbakan Binali Yıldırım Kocaeli'de yapılan Deprem Gerçeği Çalıştayı'nda, “Türkiye olarak şunu aklımızdan çıkarmayalım. Topraklarımızın yüzde 42'si deprem riski altındadır. 16 yılda başta depremler olmak üzere doğal afetlerde kayıpları aza indirmek için çalışıyoruz. 49 farklı ilde 188 bölgeyi riskli alan olarak tanımladık. Yapı denetim sistemini 81 ilde yaygınlaştırdık” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Kocaeli’de yapılan Deprem Gerçeği Çalıştayı’nda, “Türkiye olarak şunu aklımızdan çıkarmayalım. Topraklarımızın yüzde 42’si deprem riski altındadır. 16 yılda başta depremler olmak üzere doğal afetlerde kayıpları aza indirmek için çalışıyoruz. 49 farklı ilde 188 bölgeyi riskli alan olarak tanımladık. Yapı denetim sistemini 81 ilde yaygınlaştırdık” dedi.

Kocaeli’de 17 Ağustos 1999 Büyük Marmara Depremi’nin yıldönümünde “Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştaya Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya katıldı.

1999 günü yaşanan depremin yürekleri derinden sarstığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, “O gece yaşanan deprem yüreğimizi derinden sarstı. 7.4 şiddetinde gerçekleşen deprem 45 saniye sürdü. Bu depremde maalesef 17 bin 480 vatandaşımız hayatını kaybetti. 23 bin 781 vatandaşımız da yaralandı. 505 vatandaşımız sakat kaldı. 285 bin 211 konut, 42 bin 902 işyeri hasar gördü. Yaklaşık 16 milyon vatandaşımız depremden doğrudan ve dolaylı olarak etkilendi. Düzenlenen bu toplantı deprem konusundaki bilinçlenme ve depreme hazır olma anlamında büyük katkılar sağlayacaktır. Buna inanıyorum. Doğal afetlerin getireceği yıkım ve zarar, afet meydana geldikten sonra değil olmadan önce alınan tedbirlerle azaltılabilir. Deprem dünyanın gerçeğidir. Depremleri engelleme şansımız yok” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.