• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 29 Kasım 2017 13:03

Başbakan Yıldırım: On binlerce siber güvenlik uzmanına ihtiyaç olacak

Başbakan Yıldırım: On binlerce siber güvenlik uzmanına ihtiyaç olacak

Başbakan Binali Yıldırım, “Gelecek 5 yılda on binlerce siber güvenlik uzmanına ihtiyacımız olacak” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, “Gelecek 5 yılda on binlerce siber güvenlik uzmanına ihtiyacımız olacak” dedi.

JW Marriot Otel’de düzenlenen NETAŞ’ın 50. yıl etkinliğinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Bugün mübarek gündeyiz. Peygamber Efendimizin dünyaya gelişinin yıl dönümü. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın bu mübarek gününü, mevlidini tebrik ediyorum. NETAŞ’ın 50. yılının Türkiye’nin teknoloji serüvenine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bugün küresel bir etki alanı oluşturan önemli konuları ele alıyoruz. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin dününü, bugünü burada konuşmacılar değerlendirdi ve buradaki görsellerden çok güzel şekilde anlama fırsatı buldu. Bilgi iletişim teknolojilerinin gelişimi konvansiyonel hizmetler gibi değildir, ışık hızıyla tüm yer küreyi birinci dereceden etkilemeyi sürdürüyor. Bu değişim ve dönüşümü üç merhalede ele alabiliriz. Birinci aşama bilgi ve iletişim teknolojilerinin günlük hayatımızdaki işleri hızlandırması. Kağıt, kalem, bilek gücüyle yürüttüğümüz işleri bilgisayar ve onlara bağlı yazılımlarla yapmaya başladık. İkinci merhalede kullandığımızı yazılım ve sistemlerde verilerin birikmesi ve bu verilerin analizi oldu. Bu analiz ve raporlar bize çalışmalarımızı, süreçler, karar mekanizmalarımız ve performansımız hakkında bilgi verdi, sağlıklı sonuçlara ulaşmamıza destek oldu. Böylece bilgi ve iletişim teknolojileri birer önemli araç olmakla beraber karar alma mekanizmalarımızda da yer almaya başladı. Bir bakıma bize akıl vermeye başladı. Üçüncü aşama ise yeni bir dönemi müjdeliyor, haber yolluyor. Bu teknolojiler doğrudan bir parçası haline geliyor, hatta geldi bile. İleride bunun etkilerini çok daha çarpıcı bir şekilde göreceğiz. Bu teknolojiler olmadan günlük hayatımızı bile devam ettirmemiz zorlaşıyor” ifadelerini kullandı.

Bilgisayar teknolojilerindeki köklü değişime işaret eden Yıldırım, “Gelecekte vücudumuza yerleştirilmiş sensörler olacak. Bu sensörler sağlık durumumuzla ilgili sürekli bilgi toplayacak. Yolda giderken kabine girdiğimizde sağlık merkezine bağlanıp doktorla yüz yüze gelmeden her türlü bilgiyi alabileceğiz. Bugün bu organizasyona katılacağımızı arkadaşlar programa yazmışlar. Benim de program dahilinde 11.00’de burada olmam lazımdı, biraz geç kaldım. Geleceğin teknolojisi birçok bilgiyi zamanlıca bana aktaracak ve süreçle ilgili detayları an be an verecek. Bakın elektrikli araçlar hayatımıza girdi, yakında sürücüsüz araçlar devri başlıyor. Araçların akıllandığı gibi yollar da akıllanmaya başlıyor. Teknoloji, bilim ve iletişim teknolojileri konusunda 2003 yılından beri kayda değer ilerlemeler getirdik. 2023 hedeflerine ulaşmak için ekonomik kalkınma hamlesini gerçekleştirmemiz şart. Bunun için de bilgi tabanlı bir kalkınma modeli izlemek mecburiyetindeyiz. Yani, en çok bilgi ve iletişim teknoloji alanlarına yoğunlaşmalıyız, buralara daha çok yatırım yapmalıyız. Büyüme hamlemizi akıl teriyle gerçekleştirebiliriz” diye konuştu.

“Birinci öncelik, yerli teknolojiye sahip ürünler geliştirmek”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.