• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 26 Mart 2016 17:47

Başarısızlığa neden olan etkenler den kurutulmanın yolları

Başarısızlığa neden olan etkenler den kurutulmanın yolları

İlk öncelikle yoğun sınav haftalarında insanın dinç olması gerekir. Ve başarıda en büyük etken ise iyi bir uyku düzeni sağlamaktır. Saatlerce televizyon başında, bilgisayar başında zaman harcamamalı ve boş zaman esnasında kitap okunması gerekir.

İlk öncelikle yoğun sınav haftalarında insanın dinç olması gerekir. Ve başarıda en büyük etken ise iyi bir uyku düzeni sağlamaktır. Saatlerce televizyon başında, bilgisayar başında zaman harcamamalı ve boş zaman esnasında kitap okunması gerekir. Çünkü kitap gençlerin vazgeçilmez haline alması ve onun üzerine yoğunlaşması demektir. Sınavlara çalışırken ilk öncelikle aldığımız notları tekrar gözden geçirmeli ve onları anlayacağımız şekilde ayrıntılı biçimde temiz bir sayfaya geçirilmelidir. Bunun sayesinde yazdığımız her bir harf her cümle zihnimize kolaylıkla oturmuş olduğunu anlayacağız. Yatarken nasıl ki müzik dinleyip uyuyorsak ve o şarkının sözleri ezberliyorsak işte aynı şekilde şarkı gibi okunan kelimeleri dersleri öyle nitelendirip ezber kuvvetlendirilecektir. Aile fertleri de çocuklarının üstüne gitmemeleri fazla üstüne düşmemeleri gerekir. Boş zamanları olan gençlerin resim, müzik türü vb. uğraşmaları tavsiye edilir. Çünkü her zaman hayatlarına yön veren dallardan biri olacaktır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.