• Şenyurt inşaat
Gündem Haber Girişi : 06 Eylül 2024 21:53

Bakan Yerlikaya'nın uçağı da Erzurum'a inemedi!

Bakan Yerlikaya'nın uçağı da Erzurum'a inemedi!
Azerbaycan’dan dönen İçişleri Bakanı Ali Yerlikay’ı taşıyan uçağın Erzurum Havalimanına yakıt ikmali için ineceği, ancak havalimanının saat 21:00’a kadar uçuşlara kapatılması nedeniyle pas geçtiği öğrenildi. Yerlikaya'nın uçağı Rize Havalimanına indi.

Erzurum Havalimanına Hindistan uçağının bomba ihbarı nedeniyle acil iniş yapması üzerine, sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı taşıyan uçağın da Erzurum Havalimanına inemediği öğrenildi.

Öğlen saatlerinde Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ile birlikte İspir Dallıkavak ve Kırık Tünellerinde inceleme yapmak üzere yola çıkan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Azerbaycan dönüşü yakıt ikmali yapmak için Erzurum’a geleceğini öğrenince programını iptal ederek geri döndü.

Bu esnada Erzurum Havalimanında haraketli saatler yaşandı. Hindistan’dan Almanya’ya giden yolcu uçağının bomba ihbarı nedeniyle Erzurum Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

Aprona yanaşan uçaktan yolcular tahliye edilirken havalimanında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanları, sağlık, AFAD, itfaiye ekipleri havalimanına sevk edildi. Bu arada havalimanında saat 21:00’a kadar uçak iniş kalkışları durduruldu.

Erzurum Havalimanında yakıt ikmali yapmayı planlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı taşıyan uçak, gelişmeler üzerine iniş yapmadan pas geçti. Yerlikaya'nın uçağı yakıt ikmali için Rize Havalimanına indi. 

Sosyal medya hesabından açıkladı

Öta yandan sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yolcu uçağında 2 bomba imha uzmanı ve 1 arama köpeği ile çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Yerlikaya, uçaktaki 234 yolcu ve 13 mürettebatın sorunsuz bir şekilde uçaktan indirildiğini ve 2 bomba imha uzmanı ile 1 arama köpeğinin uçakta arama işlemlerinin devam ettiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya'nın açıklaması şöyle:

"Bugün, Vistara Havayolları’na ait VTI027 sefer sayılı Mumbai-Frankfurt uçuşunu yapan yolcu uçağının tuvaletinde “Uçakta bomba olduğu” yazılı bir kağıt bulunmuş ve bu ihbar üzerine uçak 16.30 sıralarında Erzurum Havalimanımıza acil iniş yapmıştır, 234 yolcu ve 13 mürettebat sorunsuz bir şekilde uçaktan indirilmiştir. 2 bomba imha uzmanı ve 1 arama köpeği ile uçak içerisinde arama işlemleri devam etmektedir. Havaalanında Afad, İtfaiye, Sağlık, Emniyet, UMKE ve DHMİ Ekipleri tarafından gerekli tedbirler alınmıştır. Erzurum Havaalanımıza saat 21:00’a kadar acil durum nedeniyle iniş ve kalkışlara izin verilmemektedir."

 

Manolya Bulut