Sağlık Haber Girişi : 03 Aralık 2019 14:10

Bakan Koca’dan Vatandaşlara Uyarı!

Bakan Koca’dan Vatandaşlara Uyarı!
Kartv. Özel Haber

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca: ’Vatandaşlara seslenerek “Bir gün ihtiyaç anında 112’yi aradığınızda karşınızda meşgul sesi duyabilirsiniz. Zamanla yarıştığınız o acil anınızda zamana yenik düşebilirsiniz. Bu durumda kalmamak için 112’yi asılsız çağrılarla meşgul etmeyiniz. Trafikte mavi ışıldak görüp siren sesi duyduğunuzda yol vermekte gecikmeyiniz. Unutmayın hiçbir acele işiniz, sizden yol isteyen ambulanstaki hastanın durumu kadar acil olmayabilir. Bazen dakikalar, bazen saniyeler bir hayatın kaybına sebep olabilir.” uyarısında bulundu.


Bakan Dr. Fahrettin Koca,  Acil Sağlık Hizmetlerinin 25. Yıl Dönümü Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, bugün ülkemizde hastane öncesi ilk yardım ve acil sağlık hizmetlerinde yüz akı olmuştur.

“Afetlere hazırlıklı olma yolunda tamamen gönüllülük esasına dayalı, dünyanın en geniş insan kaynağına sahip Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) oluşturulmuştur. Şu anda 12 bin gönüllüden oluşmuş UMKE ordusuna sahip bir ülkeyiz.” dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.