• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 08 Kasım 2017 13:32

Bahçeli: 'Yüzde 10 barajı Türkiye için çok ağır'

Bahçeli: 'Yüzde 10 barajı Türkiye için çok ağır'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ' Yüzde 10 barajı Türkiye'de çok ağır bir baraj. Şimdi, Türkiye'de iki şeye dikkat etmek gerekiyor, artık bu zorlamalarla dayatmalarla birilerini öldürerek kendini yaşatma yerine hep beraber nasıl yaşarız konusunda bir uzlaşmaya varacak çalışma yapmak lazım. Yüzde 5 mi olur, yüzde 7 mi olur, yoksa yüzde 10'da mı kalır, bunları görmek lazım' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘ Yüzde 10 barajı Türkiye’de çok ağır bir baraj. Şimdi, Türkiye’de iki şeye dikkat etmek gerekiyor, artık bu zorlamalarla dayatmalarla birilerini öldürerek kendini yaşatma yerine hep beraber nasıl yaşarız konusunda bir uzlaşmaya varacak çalışma yapmak lazım. Yüzde 5 mi olur, yüzde 7 mi olur, yoksa yüzde 10’da mı kalır, bunları görmek lazım’ dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaklaşan Meclis Başkanlığı seçimlerine işaret ederek, “Meclis Başkanlığı seçiminin köklü bir kamplaşmaya zemin teşkil etmemesi lazım. Dolayısıyla bir aday çıkartacağız” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. TEOG’un kaldırılmasından sonra getirilen yeni sisteme ilişkin soru üzerine Bahçeli, “Şimdi Sayın Bakanın yapmış olduğu açıklama doğrultusunda değerlendirmede bulunmak konuyu tamamen incelemeye bağlıdır. Böyle bir sistem için arkadaşlarımızı görevlendirdik, bugün veya yarın sistemle ilgili MHP’nin görüşünü ortaya koyabilecek değerlendirmeleri bize ulaştırmış olacaklar. Şimdiki halde tartışma çok hızlı gelişiyor. Bu konuyu değerlendirirken değişik eleştirilerde haklılık payı var. Bir de iktidara karşı tavır içerisinde olanların da bu tavırları için bir fırsat kolladıkları görülüyor. Bu durumda tabii aile, öğrenci, okul arasında bir paylaşımı dikkate alarak sorunun köklü çözümüne doğru gidilmeli. Kalıcı bir yol bulmamız lazım” dedi.

Bahçeli, ‘ABD ile atılan vize adımlarının’ sorulması üzerine, “ABD, dost ve müttefik ülke olarak Türkiye ile ilişkilerini sürdürdüğü iddiasını taşıyor. Fakat ne dostluğa ne müttefikliğe yakışmayan sadece Amerikan çıkarları doğrultusunda hareket eden bir anlayışla Türkiye-Amerikan ilişkilerini anlamaya, kavramaya ve yahut uygulamaya çalışıyor. O bakımdan benim şahsi kanaatim, ABD süper güç olma dost ve müttefik olma niteliklerini ortadan kaldıran bir güvensiz ülke haline gelmiştir. O bakımdan ABD’nin önce Türkiye’nin taleplerine iyi niyetli yaklaşım olsa, ondan sonrasını Türk milleti gereğini yapar. Hala bunu yapmıyor. Amerika’nın kendisini gözden geçirmesinde yarar var” şeklinde konuştu.

‘Başbakan Binali Yıldırım’ın çocuklarının Off Shore hesapları’ olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Bu konuda doğru bir bilgiye sahip değiliz. Kaynağına inme şansına da sahip değiliz. Basında yazılanlar üzerinde tartışmalarla da bazı şeyler söylemek mümkün olsa da doğru olmaz kanaatindeyiz. Görelim bakalım. Bir şeyler söylemeleri lazım, madem böyle iddialar basında yer almışsa. Bu konuyla ilgili değerlendirmeyi gerçekleştirmeli ve topluma da bu konuda doğru bilgi akışını sağlamalılar” dedi.
Bahçeli, ‘seçim barajı ve uyum yasalarına’ ilişkin olarak, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş süreciyle birlikte yeni bir uyum sürecinin de yaşanması düşünülmüştür. Zannediyorum süresi doldu. Bugünlerde TBMM’ye eğer bütçe görüşmeleri gerekçe olarak sunulmadığı takdirde uyum yasaları ile ilgili hükümetin bir hazırlığının gelmesinde yarar var. Bazı öncelikleri Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yapması ve hükümetin de Genel Kurula sunmadan evvel TBMM’de temsil edilen partilerin yönetimiyle bir diyalog içerisine girmesinde, düşüncelerini açıkça ifade edebilen bir sağlıklı bir görüşmeye dayalı hazırlık yapmalarında yarar var. Şu an için bize ulaşmış olan böyle bir metin gözükmüyor. Hazırlıklar nedir onu bilemiyoruz. Zannediyorum bu konuyla ilgili geçmişten beri yapılan tartışmalar ışığında her partinin de bir birikimi var. Yani Siyasi Partiler Yasası olmalı, milletvekilliği seçimi nasıl yapılmalı, anayasa değişiklerine dayalı olarak geçmişte önerilen görüşler var. Bu arada da aracı meselesi gündemde. Tabii şimdi bunlar gündeme taşınıyor. İttifak konusuyla ilgili de hızlı çıkanlar oldu, ittifaka çok hevesli insanlar var. Onların da o hızını görmek lazım, nereye kadar gidiyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.