Şehir Gündemi Haber Girişi : 17 Ekim 2024 19:52

Aziziye'de tehlikeli bekleyiş: Velilerin durak isyanı

Aziziye'de tehlikeli bekleyiş: Velilerin durak isyanı
Erzurum’un Aziziye ilçesinde bulunan Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi önünde otobüs durağının olmaması her gün onlarca çocuğu ölümle burun buruna getiriyor. Veliler ise çareyi yetkililerden ‘otobüs durağı’ talebini yinelemekte buldu.

Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi Nenehatun Sokak mevkiinde yer alan Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi’nin önünde otobüs durağının olmaması öğrencilerin can güvenliğini tehlikeye atıyor. Çok sayıda aracın kullandığı güzergâhta durağın bulunmaması yol üzerinden otobüse binen öğrencileri tehlike ile karşı karşıya getiriyor. Endişelerini dile getiren veliler ise yetkililerden sorunun çözümüne ilişkin talepte bulundular. Havaların soğuması ile birlikte durak ihtiyacının elzem olduğuna dikkat çeken veliler, “Bir şeylerin yapılması için illa can kaybı mı olması lazım” diyerek serzenişte bulundular.

Çocuklarımız için endişe ediyoruz

Veliler, “Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi önünde otobüs durağı bulunmadığı için her gün onlarca çocuk kaza ile burun buruna geliyor. Onlarca köy ve mahalle yolu üzerinde bulunan okul, aynı zamanda yakınında bulunan taş ocağı sebebiyle de özellikle ağır tonajlı araçların da yol güzergâhında yer alıyor. Günde en az 400 öğrencinin kullandığı otobüsler yol üzerinde duruyor. Oldukça dar bir cadde olan ve karşılıklı iki aracın bile zor geçtiği yol üzerinde her gün yüreğimiz ağzımıza geliyor. Otobüslerin duracağı bir durak ne yazık ki yok. Yaklaşık 2 yıldır her gün yapılacağı söylenen durak ve bekleme yeri havaların da soğuması ile zaruri bir durum haline gelmiştir. Bu duruma endişe ile bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz. Herhangi bir can kaybı yaşanmadan durak yapılsın” ifadelerine yer verdiler.  

Nesrin DEMİR