• Şenyurt inşaat
Gündem Haber Girişi : 14 Eylül 2024 16:43

Artvin ASH’ İl Müdürlüğü denetime yoğunlaştı

Artvin ASH’ İl Müdürlüğü denetime yoğunlaştı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlara denetimler sürüyor


 

Artvin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri habersiz olarak düzenledikleri denetimlerle kuruluşları yakından inceliyor.
Kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik hizmet veren kuruluşlara yapılan denetimlerle eksiklikler daha hızlı tespit edilerek, hizmet kalitesi yakından takip ediliyor.
Artvin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik hizmet veren kuruluşlara yönelik habersiz ve kapsamlı denetimler gerçekleştiriliyor.
Hassas gruplara verilen hizmetin kalitesinin artırılması amacıyla yapılan denetimler sırasında kurumların fiziksel koşulları, hijyen standartları, personel yeterliliği ve hizmet kalitesi gibi birçok detay mercek altına alınıyor. Bu sayede eksiklikler daha hızlı tespit edilerek gerekli önlemler alınabiliyor.
Şavşat Naime-İsmail Yılmaz Huzurevi’ne beklenmedik bir ziyaret gerçekleştiren ekipler kurumun genel durumunu yerinde inceledi. Vatandaşlara daha kaliteli hizmet verilmesi niteliklerinin artırılması noktasında uyarılarda bulunan ekipler, daha iyi hizmet verebilmek için kuruluşların sürekli olarak geliştirilmesi ve standartlarının yükseltilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Artvin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevim Öz, kuruluşlara yönelik yapmış olduğu denetimlerde kuruluşlar hakkında bilgi alarak, eksiklerin giderilmesi için çalışmaların hızlandırıldığını belirtti.
Kuruluşlarda kapsamlı denetimler gerçekleştiren Öz, çocuk, engelli, kadın ve yaşlılarla yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti.
Öz, toplumun dezavantajlı ve hassas gruplarına hizmet veren bu kuruluşlarda, sunulan hizmet kalitesini arttırmak, standartları yükseltmek, için sürekli düzenli denetim ve kontrollerin önemini vurguladı. 
Kurum ve kuruluşların mutfaklarında hijyen kurallarının önemine değinen Müdür Öz, yapılan denetimlerde dezavantajlı gruplara verilen hizmetlerin mevzuat ve standartlara uygunluğunun yanı sıra, mesleki çalışmaların, barınma koşulların, eğitim ve sosyal aktivite imkânların, hijyen standartların, gıdaların saklama koşulları ve buna benzer kriterlerin titizlikle dikkate alınması gerektiğine dikkat çekti.
Öz, kuruluşlardaki denetimlerin devam edeceğini belirterek, amaçlarının dezavantajlı kesime en iyi hizmeti sunabilmek olduğunu söyledi.