• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 29 Şubat 2016 01:06

Aras EDAŞ'tan fatura kazığı

Aras EDAŞ'tan fatura kazığı

Erzurum'da Aras EDAŞ'ın fatura zulmü bilmek bilmiyor. Fatura kesimi için dairelere giden Aras EDAŞ personeli, elektrik endeksini yanlış girince onlarca vatandaş mağdur oldu.

SALİH ÇELEBİ / ERZURUM / YENİGÜN

Erzurum’da Aras EDAŞ’ın fatura zulmü bilmek bilmiyor. Fatura kesimi için dairelere giden Aras EDAŞ personeli, elektrik endeksini yanlış girince onlarca vatandaş mağdur oldu. Normal şartlarda 100 lirayı bulmayan elektrik faturaları, binlerce lirayı gördü. Faturayı gören vatandaşlar ise duruma isyan etti.

TEDAŞ’ın özelleştirilmesi ile Erzurum’da ki elektrik dağıtım hakkını alan Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, vatandaşı sömürmeye devam ediyor. Son olarak fazla yazılan fatura ücretleri ile vatandaşı bezdiren Aras EDAŞ, personelinin hatasını vatandaştan çıkartıyor.

Aras EDAŞ’ın yaptığu bu hata yüzünden mağdur olduğunu belirten vatandaşlardan Hüseyin Akgül, Aras EDAŞ personelinin yaptığı hatayı vatandaşın çektiğini belirtti. Elektrik kesim günlerinde gelen yetkililerin kesim yaparken elektrik endeksini fazla girmeleriyle 50 lira gelen faturanın binlerce liraya çıktığını anlatan Akgül, yaşanan duruma isyan etti. İki ay boyunca üst üste bu şekilde hata yapıldığını ifade eden Akgül, kesilen faturayı alarak iptal dilekçesi verdiğini ve mağduriyetinin giderilmesini beklediğini kaydetti. Elektrik fatura kesimi esnasında Aras EDAŞ personelinin daha dikkatli olmasını isteyen Akgül, “Elektrik faturam benim normalde 50 ile 70 lira arasına geliyor. Evde 3 kişiyiz ne kadar elektrik yakabiliriz ki. İki ay üst üste bana 2 bin lira fatura geldi. Faturayı alıp Aras EDAŞ’a götürdüm ve fatura kesimi yapan personelin fazla endeks girdiğini öğrendim. Bu durum iki aydır başıma geliyor. Üst üste iptal dilekçesi verdim. Burada fabrika çalıştırmıyoruz. Apartman dairesinden iki bin lira fatura çıkar mı? İnsanlara kasıt mı yapılıyor burada? Aras EDAŞ, fatura kesen personelini  tekrar gözden geçirsin. Gelecek ay faturayı kesecek personeli kapıda bekleyeceğim” dedi.

Aras EDAŞ’ın yaptığı bu fatura kazığından dolayı mağdur olduğunu aktaran Akgül, konu hakkında yetkililerin hareket geçmesini istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.