YÖK'ten üniversite öğrencilerine sahte burs uyarısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversite öğrencilerine sahte burs mesajları konusunda uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda sosyal medya üzerinden ve SMS ile gelen sahte burs mesajlarına itibar edilmemesi istendi.

Yükseköğretim Kurulu, son dönemde üniversite öğrencilerine yönelik dolandırıcılık olaylarının artması üzerine bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, tanınmış kurum isimleri kullanılarak özellikle sosyal medya üzerinden üniversite öğrencilerine burs vaadinde bulunulduğu ve bu yolla dolandırıcılık yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, YÖK Destek Bursu'na ilişkin şu ifadelere yer verildi: “YÖK Destek Bursu için herhangi bir başvuru yapılmaz. YÖK tarafından belirli başarı kriterlerini yerine getiren öğrencilere doğrudan verilir.

Devlet üniversitelerinde desteklenmesine karar verilen lisans programlarına ilk 15 tercihi arasında yer veren ve bunlardan bir tanesine ilk 3 sırada yerleşip kayıt olan öğrencilere Yükseköğretim Kurulunca belirlenen miktarda ve sürede Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına aylık olarak verilir. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için fizik, kimya, biyoloji, matematik programlarındaki öğrencilerin desteklenmesine karar verilmiştir. YÖK kararı ile belirlenen öğrenci ve burs tutarları ilgili üniversitelere bildirilir. YÖK tarafından üniversitelere iletilen bursların kaynak aktarım süreci, öğrenci ve üniversite arasında yürütülür. Burs almaya hak kazanan öğrencilere üniversiteler aracılığıyla kaynak aktarımı yapılır.”

Şeyma TAHİR


30.08.2024 14:54:27