Dr. Gönül Ateşsaçan , tatlı yedikten sonra çay içilmesi önerisinde bulundu. Dr. Gönül Ateşsaçan, “Yiyecekler birbirine çok karıştırıldığı zaman sorunlar oluşur. Karışık yemek yenildiği zaman, gıdalar birbirini beklemek zorunda kalır.
Dr. Gönül Ateşsaçan , tatlı yedikten sonra çay içilmesi önerisinde bulundu.
Dr. Gönül Ateşsaçan, “Yiyecekler birbirine çok karıştırıldığı zaman sorunlar oluşur. Karışık yemek yenildiği zaman, gıdalar birbirini beklemek zorunda kalır. Bu durumda da hazım gerçekleşmez. Bekleyen gıdalar midede çürür veya mayalanır. Örnek olarak karbonhidratlar ve proteinler birbirine zıt çalışırlar. Hayvansal proteinler ile nişastalı karbonhidratları beraber yememeliyiz. Et, yumurta, peynir, makarna, pilav gibi yiyecekleri ekmek ile birlikte yersek midemiz yavaşlar. Hem sindirim geç oluşur hem de kilo almış oluruz.” dedi.
Dr. Gönül Ateşsaçan, işlenmemiş buğday ürünleri ile sebzelerin beraber tüketilebileceğini belirterek şöyle konuştu:
“.Yağlar, karbonhidratlar ve tüm sebzelerle beraber tüketilebilir. Yağlar ile hayvansal gıdalar mide ve bağırsaklardaki en büyük çürüme nedenidir. Şeker ise en fazla asit oluşturan nedendir. Tüm yiyeceklerin sindirimini bozar. Canınız çok tatlı yemek isterse aç iken yiyin ve üzerine bir bardak sıcak çay için. 1-2 saat sonra da 1 bardak alkali su içmeyi unutmayın. (1, 5 litre oda ısısındaki suya 1 çay kaşığı toz zencefil ve 3 damla limon ekleyin. Suyun tadı değişmeyecek) Tüm gün bu suyu tüketebilirsiniz. Meyveleri ise tek çeşit olarak tüketmeye çalışın. Sebzeleri tüm karbonhidratlar, ve proteinlerle beraber tüketebilirsiniz. Sindirime yardımcı olurlar. Çiğ tüketilirse özellikle akşamları gaz oluşmasına ve hazımsızlığa yol açar. En iyisi buharda, kaynatarak veya fırında pişirmektir.”
12.11.2015 12:09:00