'Sırada Münbiç ve Rakka var'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) terör örgütü olduğu yönündeki yorumlara sert yanıt vererek, “ÖSO Suriye içindeki ılımlı muhaliflerin ta kendisidir. Terör örgütü ile alakası yoktur, tam bir direniş hareketidir ve topraklarını kurtarmanın mücadelesini vermektedir” dedi. Erdoğan, El Bab operasyonunun sona yaklaştığını, sırada ise Münbiç ve Rakka'nın olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) terör örgütü olduğu yönündeki yorumlara sert yanıt vererek, “ÖSO Suriye içindeki ılımlı muhaliflerin ta kendisidir. Terör örgütü ile alakası yoktur, tam bir direniş hareketidir ve topraklarını kurtarmanın mücadelesini vermektedir” dedi. Erdoğan, El Bab operasyonunun sona yaklaştığını, sırada ise Münbiç ve Rakka’nın olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Maltepe Şehit Erol Olçok Kampüsü’nün açılışını gerçekleştirdi.

“George’un, Hans’ın böyle bir hakkı yok”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışa katılan vatandaşların “idam isteriz” sloganları karşısında ise “Bu konuda kanaatimi biliyorsunuz. Milletin talebi parlamentonun yeri getirmesi gereken bir adım. Millet talep etti. Ne diyor bu konuda idam. Parlamento bunu gündemine almalıdır. Gündemine alır ve parlamentodan bu karar çıkarsa ben bunu onaylarım. Çünkü bu konu devletin insiyatifinde olan bir konu değildir. Zira devlet katili af yetkisine bana göre sahip değildir. Af yetkisi onun varislerinindir. George’un böyle bir hakkı yok, Hans’ın böyle bir hakkı yok. Bazıları diyor ki ‘şurada şöyle olur burada böyle olur’ Onlar kendi işine baksın. Bugün dünyanın 3’te 2’sinde hala idam var. Onlar yapınca oluyor. Neymiş AB’de idam yok. AB’de her olan veya bizde olmayıp da onlarda olan, bizde olup da onlarla olmayan bunların hepsini eşitleme anlayışı olabilir mi? Erol kardeşimin yanında bulunan oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte şehadet mertebesine ulaşan Erol’umun açtığı yoldan giden milyonlarca vatandaşımız ülkemiz için 15 Temmuz gecesini zifiri karanlıktan, umut dolu bir aydınlığa dönüştürmüştür. Rabbimin müjdesi açıktır. ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz’ Erol kardeşimin de inşallah bu müjdeye nail olduğuna yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Erol Olçok hayatı fırtınalı yaşayan bir arkadaşımızdı”
Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz şehitlerine Allah’tan rahmet diledi.
Her bir şehidin kalbinde ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Erdoğan, “Erol Olçok ve oğlunun şehadetleri yakından tanıdığım insanlar olması hasbiyle beni ve ailemi ayrıca etkilemiş ve üzmüştür. Bir taraftan sevindirmiştir. Ailemden ‘Allah bize de böyle şehadet nasip etsin’ diyenler olmuştur. Zira şehadeti onun inceliğini anlayanlar öyle şehadet anı görürler ki ’acaba rabbim bize de böyle şehadet nasip edecek mi’ diye hayıflanırlar. Rabbim bize de nasip etsin. Erol Olçok çok uzun yıllar birlikte çalıştığım, belediye başkanlığımdan itibaren ülkemizin kendi alanında en üretken kişilerinden biri olduğuna inandığım, hayatı düz değil fırtınalı yaşayan, fıtratı itibariyle de yerinde duramayan bir arkadaşımızdı. Vefatı da hayatı gibi sıra dışı oldu. Darbe gecesi tankların önüne ilk çıkan grupta yer alan, çevresindekilerin anlattıklarına göre darbecilerin yakasına yakışıp hesap sonar bu arkadaşımız, maalesef açılan ateşte ilk şehit olanlar arasında yer almıştır. Ama kalleşçe. O ateşi bile kalleşçe yaptılar” diye konuştu.

 


24.12.2016 15:58:00