Rus Liderinden önemli açıklamalar! 'Dünyayı Erdoğan, Putin ve Trump’a bırakın'

Rusya Liberal Demokrat Partisi Genel Başkanı Vladimir Jirinovski, Türklerin Erdoğan gibi bir lidere sahip oldukları için çok şanslı olduğunu belirterek, “Şuanda dünyada en etkin rol oynayabilecek 3 tane devlet başkanı var. Bunların arasında Sayın Erdoğan, Sayın Putin ve Trump var. Dünyayı kendilerine bırakalım” diye konuştu.

Türkiye’nin hür ve bağımsız bir ülke olarak her türlü oluşuma katılabileceğini kaydeden Jirinovski, “Mevcut durumda Şanghay İşbirliği Örgütü, dünyanın en güçlü uluslararası örgütü haline gelmiştir. Bunların üyeleri arasında biz Türkiye’yi gerçekten görmek istiyoruz” dedi. 

Rusya Liberal Demokrat Partisi Genel Başkanı Vladimir Jirinovski, Türkiye ziyaretinin son gününde İHA muhabirinin sorularını cevapladı. Konuşmasının bir kısmını Türkçe gerçekleştiren Jirinovski, Ankara izlenimleri, Türk yemekleri, ekonomi ve siyasetle ilgili samimi açıklamalarda bulundu.
Türkiye ziyaretinde her şeyi çok beğendiğini söyleyen Rus lider, Ankara’yı en son gördüğü dönemden itibaren gerçekten şehrin çok güzelleştiğini, yeşillendiğini, yeni binaların yapıldığını ve çok hoş bir manzarayla karşılaştığını aktardı. Tek eksiğin Ankara ile Moskova arasındaki uçak seferlerinin az oluşu olduğunu dile getiren Jirinovksi, metro ağının da genişletilmesi gerektiğini kaydetti.

Favori Türk yemeği işkembe çorbası
Türkçe ifadelerle Ankara’ya ilk defa 45 yıl önce geldiğini vurgulayan Jirinovski, “Türk mutfağını hatırlıyorum. Sütlaç, işkembe çorbası, ızgara ve döner kebabı çok beğendim. Türk yemekleri Ortadoğu, Avrupa ve Moskova’da çok ünlü. Türk yemeklerinin Moskova’da daha çok olmasını istiyorum. Sadece Moskova değil Rusya’nın diğer şehirlerinde de Türk restoranlarının açılmasını istiyorum” diye konuştu.

 


26.11.2016 10:37:00