Prof.Dr.Nihat Temel Hoca Yazılarıyla Karv.de Olacak

Erzurum'un yetiştirmiş olduğu İlim ve bilim adamı Prof. Dr.Nihat Temel Hoca çok yakında yazılarıyla kartv.net te olacak.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Erzurumlu Prof.Dr.Nihat Temel Hocamız kartv.net Ailesine katılarak siz değerli okuyucularıyla çok kısa zamanda buluşacak.

Erzurum Kumlu Yazı Mahallesin de (Norşen Köyü) Dünyaya Gelen Nihat Temel Hoca Hafızlığını köyünde bitirdi.

Kısaca Prof.Nihat Temel Hocamız kimdir

NİHAT TEMEL KİMDİR?
1950 yılında Erzurum’da doğdu. 1972’de Erzurum İmam Hatip Lisesi’nden, 1976’da İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans (1985) ve doktora (1991) eğitimini tamamladı. 2002’de doçent, 2008’de profesör oldu. Halen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kur’ân-ı Kerîm Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı öğretim üyesi ve ABD başkanıdır. Kur’ân kıraatleri ve tecvidi alanlarında araştırmaları bulunan Temel’in eserleri şunlardır: Kıraat ve Tecvid Istılahları, Kıraat İlminde Vakf ve İbtida, Kur’ân’da Sosyal Güvenlik Kurumu Olarak İnfak, Kur’ân-ı Kerim’de Sosyo Kültürel Hayatımızda Su, Kur’ân Aydınlığında Müslüman Yol Haritası. Kur’ân Talimi ve Hatmi Seti, Kur’ân Eğitim Programı.

Halen Erzurum’la bağını hiç koparmayan,nerede bir Erzurumlu varsa orada olan”Maddi ve manevi her türlü desteği esirgemeyen”Hocamız,yanına giden Öğrencileri boş çevirmemiştir.

Erzurum Vakfının kurucularındandır..

Nihat Temel Hocanın Yurt içi ve Yurt dışı,bir çok makalesi bulunmaktadır. Çok sayıda TV.Programları yapan Dadaş Hocamız karv.net,te sizlerle olacaktır.


02.02.2016 21:58:00