Özlenen Takım Erzurumspor >Özel Haber

1997 Yıllarının Efsane takımı Erzurumspor yüreklerde yaşıyor'' Her maçında Türbinleri hop oturup hop kaldırtan takımdı.

1968 Yılında kurulmuştu cefakar vefakar taraftarları hiç yalnız  bırakılmadı. Benim hatırladığım yıllar 1886.87 yıllarında çocuktum maça büyük abilerin  yanında giderdim maça girebilmek için.. Sabitti taraftarı vardı 5.bin 6 bindi. O zamanlar”Cemal Gürsel Stadyumu idi, Kara tren kale arkası bölümünden geçerken golün müjdecisiydi taraftarlar arasında söylenen.

Hatırladığım futbolculardan bazı İsimler şöyle,Feridun abi ayaklarını içe doğru eğri atardı, Avni abi vurduğu goldü, öyle ki sebest vuruşlar penaltılar hep gol olurdu. Yine Kaptan Erzurumlu Sebahattin,Addulselam, Sebati, Naci, Kepçe Levent,Öyle uzun taclar atardı ki bacakları da zayıftı, Gol diyince Hayrettin Abi gelirdi, çivi gibi kafa golleri vardı, Daha sonrası Yücel, Osman, kaleci Atilla, Tansel, Kürşat, Zafer, Gol deyince yine Çoşkun ve Şuan ismini hatırlayamadığım bir sürü Özel ve güzel kanıyla canıyla oynayan Futbolcular vardı..

Süper lige Çıktığı Dönemlerde bile iç ve dış saha maçlarını hiç kaçırmazdım.. Bir sürü maç vardı unutamadığım hafızamda ilk aklıma gelen ise Trabzon Sebat spor’a 1-0 yenilip Şampiyonluğu Samsunspor kaptırmamız, yine Rize,deki Olaylı maç,Şampiyon olduğumuz sene Rizespor’u 8-0 yendiğimiz ve 1.Birinciliğe çıktığımız 1997,1998 yılındaki Şampiyonluğumuzu İlan ettğimiz Zeytinburnu maçı, bu maçı 4-1 İstanbul Deplasmanın da almış ve İstanbul Sokaklarını Mavi Beyaza bürünmüştü. 

O zamanlar Cumhurbaşkanımız”İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıydı ve Kolu kırıktı.. Ama Erzurumspor Taraftarlarına Belediyede karşılayıp yemek vermişti.

Ben O Zamanlar bir çok Erzurumspor Marşı Türküsü yapmıştım ve Cemal Gürselde çalıyordu..Daha çok var yazılacak anlatılacak ama kısacası Özlenen Erzurumspor Ehli olmayanlar sayesinde Borçlarıyla birlikte Tarihte yerini alarak kapatıldı.

Babayiğitlerin bakışları kaçışları arasında.. 

Salih YALÇIN


02.03.2016 15:52:00