ÖĞRETMEN; ÖĞRENCİSİNİN İMDADINA JET HIZIYLA YETİŞTİ CEM ÖĞRETMENDEN HAYAT KURTARAN HAMLE

Erzurum Sabancı Ortaokulu'nda görev yapan Fen Bilgisi öğretmeni Cem Bilal Kaya, nefes borusuna kaçan pastadan dolayı zorlanan öğrencisini heimlich manevrasıyla kurtardı. O anlar okulun  güvenlik kameralarına yansıdı. Milli Eğitim Camiası, Okul yönetimi ve öğretmenler Cem öğretmene teşekkür etti.

HABER/Nurullah PALA
Tüm dünya Erzurumlu Cem Bilal Kaya isimli öğretmenin kahramanlığını konuşuyor.
Erzurum Sabancı Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Cem Bilal Kaya,  nefes borusuna yediği pastadan bir parça kaçan öğrencisini heimlich manevrasıyla kurtardı. Öğretmenin zamanla yarıştığı anlar okulun  güvenlik kameralarına anbean yansırken, tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin tedirgin ve endişeli bakışları arasında gerçekleşen olayda öğretmenin öğrencisine hayati müdahalesi alkış aldı. 
Görüntülerde Sabancı Ortaokulu 7. Sınıf öğrencilerinden Y. G. sınıf girişinde bir anda nefes almakta zorlanmaya başladığı ve çırpınarak arkadaşlarından yardım istediği görülüyor. Yediği pastadan bir parça nefes borusuna kaçan Y.G.'ye ilk önce arkadaşları yardım etmeye çalıştı, sırtına vurmaya başladı. Ancak başarılı olamayınca sınıftan bir öğrenci hızla yardım için alt kata doğru koştu. Bu esnada kendini koridora atan ve nefes almakta iyice zorlanan Y.G.'nin imdadına öğretmeni Cem Bilal Kaya yetişti. Öğrencisine defalarca heimlich manevrası yapan Cem Bilal Kaya, uzun mücadelesi sonucunda nefes borusuna kaçan yiyeceği çıkarmayı başardı.


Cem öğretmenin yaptığı hayati hamle büyük bir yankı buldu. Vatandaşlar kahraman öğretmen için “Helal olsun Cem Bilal öğretmene” diye konuştular.


12.09.2024 11:57:56