O artık başkan!

Parlamenter sistem sona erdi, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi resmen başladı.

Türkiye dün tarihî günlerinden birini yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin “ilk başkanı” olarak Meclis’te yemin etti ve göreve başladı. Türkiye yeni bir dönemin kapısını araladı. TBMM Genel Kurulu, yemin töreni için toplandı. Erdoğan’ı Meclis’e girişinde, Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ve milletvekilleri karşıladı.

Genel Kurul, Geçici TBMM Başkanı Durmuş Yılmaz Başkanlığında açıldı. Anayasa, içtüzük ve teamüllere uygun olarak törenin şeklini anlatan Yılmaz, “Genel Kurul Sayın Cumhurbaşkanı’nı ayakta karşılayacaktır. And içme ayakta dinlenecektir. Sayın Cumhurbaşkanı salondan ayrılırken milletvekilleri, görevliler ve davetliler tarafından ayakta selamlanacaktır” uyarısında bulundu.

VEKİLLER AYAKTA ALKIŞLADI
Erdoğan, Genel Kurula girişinde AK Parti milletvekilleri ile seyircilerin ayakta alkışlarıyla karşılandı. CHP ve HDP milletvekilleri ayağa kalkmazken, önce ayağa kalkan İYİ Parti grubu daha sonra oturmayı tercih etti. Yılmaz, “Memleketimize hayırlı olsun” diyerek Yüksek Seçim Kurulunun Cumhurbaşkanı mazbatasını Erdoğan’a verdi.


10.07.2018 09:14:00