Milyonların beklediği indirim haberi geldi!

Bakanlar Kurulu'nun ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Vergilerle ilgili düzenlemeler var. Vergisini geçmiş dönemde eksiksiz ve vaktinde ödeyen vatandaşlar için vergide yüzde 5'e kadar indirim yapılacaktır” dedi. Kurtulmuş, varlık fonuyla ilgili ise “Burada büyük kamu şirketlerinin daha etkin bir şekilde yönetilmesi söz konusudur” ifadesinde bulundu.

Bakanlar Kurulu’nun ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Vergilerle ilgili düzenlemeler var. Vergisini geçmiş dönemde eksiksiz ve vaktinde ödeyen vatandaşlar için vergide yüzde 5’e kadar indirim yapılacaktır” dedi. Kurtulmuş, varlık fonuyla ilgili ise “Burada büyük kamu şirketlerinin daha etkin bir şekilde yönetilmesi söz konusudur” ifadesinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplanan Bakanlar Kurulunun gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çanakkale’de meydana gelen deprem sonucu zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Kurtulmuş, vatandaşların her türlü zarar ve ziyanının giderilmesine ilişkin olarak ilgili birimlerin çalıştığını ifade etti. Bugünkü toplantıda TÜBİTAK reformu ve Türkiye’de teknoloji yönetiminde yapılması düşünülen yapısal dönüşümlere ilişkin sunumun Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yapıldığını anlatan Kurtulmuş, Türkiye’nin katma değer zincirinde daha yukarılara çıkmasının Türkiye’nin önceliğinin olduğunu kaydetti. Teknolojinin üretilmesinde bilim, teknoloji ve sanayi tarafının olduğunu anlatan Kurtulmuş, üniversiteler, özel sektör ve kamu kurum kuruluşlarının birlikte bulunduğu bir alan olduğunu dile getirdi. Üretilen bilimin teknoloji ve katma değeri yüksek ürünlere dönüşeceğini kaydeden Kurtulmuş, bu çerçevede Türkiye’nin şuandaki pozisyonunun istenilen bir durum olmadığını, Türkiye’de hem Ar-Ge hem dünya üniversiteleri sıralamasında hem de katma değeri yüksek ürünler arasında olma bakımından istenilen seviyede olunmadığını bildirdi.

İlk 500 üniversitede Türkiye’den 4 üniversitenin olmasının kabul edilebilir olmadığını anlatan Kurtulmuş, özel sektörün Ar-Ge çalışmalarında yüzde 50, üniversitelerin yüzde 40, kamunun yüzde 10 paya sahip olduğuna dikkati çekerek, yeni bir teknoloji yönetim modeline ihtiyaç olduğunu söyledi. Kurtulmuş, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Yüksek Kurulunun yapılan sunum çerçevesinde Bilim, Teknoloji ve Sanayi İcra Kuruluna dönüştürülmesinin, enstitülerin yönetiminin birleştirilerek zaman, eleman ve kaynak israfının önlenmesi, yeni bir yapı kurularak üniversitelerin daha etkin olarak Ar-Ge çalışmalarının içine sokulması, Ar-Ge çalışmaları ile ilgili kamunun yönlendirici ama esas olarak özel sektörün bu işi yükleneceği bir ortama Türkiye’nin gelmesi sağlanmaya çalışılmaktadır” dedi.

Kurumlar ve gelirler vergilerini düzenli ödeyenlere yüzde 5’e kadar indirim

 


06.02.2017 18:37:00