Mecliste 'referandum' gerginliği

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) referandumla ilgili verdiği kararı hatırlatarak söylediği sözler üzerine TBMM'de gerginlik yaşandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) referandumla ilgili verdiği kararı hatırlatarak söylediği sözler üzerine TBMM’de gerginlik yaşandı.

Kılıçdaroğlu bunun üzerine, “Beni dinlemek zorundasınız. Milli irade milli irade diyorsunuz, milli iradeyi satıyorsunuz. Milli irade varsa milli irade burada tecelli etmiştir. Hiçbir makam, hiçbir mevki, hiçbir kişi, hiçbir sınıf bu TBMM’yi terk edemez. Ben bu Meclisin itibarını korumak zorundayım” dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclisin açılışının 97. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İsmail Kahraman’ın başkanlığında özel gündemle toplandı. Özel oturumda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920’de 97 yıl önce bugün bu saatlerde TBMM’nin Ulus’taki ilk binasına adımını attığı anda hissettiklerini şöyle anlatır; ’23 Nisan Cuma günü öğleden sonra takriben saat 14.00’de Meclis binasının kapısından girerken günlerden ve gecelerden beri bütün mevcudiyetimi işgal eden efkar ve duygusallık içinde bulunuyordum. Ancak içeriye girip Meclis salonunu dolduran milletvekillerini emniyet ve itimat eden bakışlarıyla bana yönelmiş olduklarını gördüğüm zaman teşebbüsümüzün milletin amaçlarına tamamen uygun olduğunu bir kere daha idrak ettim. Artık benimle fikir ve amaçta ortak milletimizi temsil eden bu kader arkadaşlarımla beraber çalışacağımdan ötürü bahtiyarım’ diyor. Hepimizi çatısı altında toplayan bu gazi Meclis, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve bizzat Türkiye halkının vücuda getirdiği bir harikadır” diye konuştu.

“TBMM kurulduğu ilk günden itibaren hükümetin denetlenmesi görevini kararlılıkla sürdürdü”
Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

 


23.04.2017 16:31:00