Kurtulmuş: 'Acil eylem planının yüzde 87'si gerçekleştirildi'

Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu’na başkanlık eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, uyuşturucunun bütün dünyanın ortak sorumluluğu altında olan, önemli bir insani sorun olduğuna ve Türkiye'nin bu konuda yıllardır ciddi bir mücadele de sürdürdüğüne dikkat çekerek, “Eylül-Ekim aylarında Uyuşturucuyla Mücadele Şurası'nı gerçekleştireceğiz. Acil eylem planının yüzde 87'si gerçekleştirildi” dedi.

Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu’na başkanlık eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, uyuşturucunun bütün dünyanın ortak sorumluluğu altında olan, önemli bir insani sorun olduğuna ve Türkiye’nin bu konuda yıllardır ciddi bir mücadele de sürdürdüğüne dikkat çekerek, “Eylül-Ekim aylarında Uyuşturucuyla Mücadele Şurası’nı gerçekleştireceğiz. Acil eylem planının yüzde 87’si gerçekleştirildi” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu’na başkanlık etti.

Başbakanlık Merkez Binas’ında gerçekleştirilen ve aralarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da bulunduğu koordinasyon toplantısında konuşan Kurtulmuş, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Uyuşturucuyla mücadelenin tek bir ülkenin veya tek bir bölgenin sorunu olmadığını ifade eden Kurtulmuş, bu konunun bütün dünyanın ortak sorumluluğu altında olan, önemli bir insani sorun olduğuna dikkat çekti. Kurtulmuş, Türkiye’nin yıllardır uyuşturucu trafiğinin neredeyse merkezinde olan ülkelerden birisi olup, son derece bu ağır baskı altında olduğunu belirterek, bu konuda yıllardır ciddi bir mücadele de sürdürüldüğünü aktardı. Son dönemde verilen mücadele ile uyuşturucu tacirlerine karşı etkin sonuçlar elde edildiğinin de altını çizen Kurtulmuş, “Bu mesele sadece bir sağlık sorunu değil, ekonomik, sosyal, hukuki ve toplumun bütün alanlarını ilgilendiren bir meseledir. Dolayısıyla buna sadece bakanlıkların ve ilgili kurumların resmi vazifesi olarak bakmak yerine, bütün toplumun ortak bir vazifesi olarak bakmak durumundayız ve bununla ilgili de yoğun, etkin bir mücadeleyi sürdürmek durumundayız” diye konuştu.

“Eylül-Ekim aylarında Uyuşturucuyla Mücadele Şurası’nı gerçekleştireceğiz”

 


19.07.2017 12:48:00