Körfez turu sonrası kritik açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Körfez turu sonrası önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Körfez turu sonrası önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mescid-i Aksa’ya yönelik İsrail yönetiminin uyguladığı kısıtlamaların kabul edilemez olduğunu ifade ettik. Müslümanların ibadet hakkını yok sayan, Mescid-i Aksa’nın kutsiyetini ihlal eden bu adımlar gerilimi daha da tırmandırmaktadır. İbadetlerini yapmaya gelen Müslümanları teröristlerle eş tutmak büyük bir akıl tutulmasıdır. İsrail bu tür hukuk tanımazlıklarla sadece kendine değil, tüm bölgeye zarar veriyor. Mescid-i Aksa tüm Müslümanların göz bebeğidir. Kutsallarımızın ayaklar altına alınmasına sessiz ve tepkisiz kalamayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt’e gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Türkiye’ye döndü. Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Körfez ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çok kritik bir döneme tekabül eden bu ziyaretin son derece başarılı geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhataplarıyla öncelikli olarak Katar krizini ele alma fırsatını bulduklarını ve bunun yanında diğer bölgesel sorunları da ele aldıklarını ifade etti.

“Katar meselesinin çözümü noktasında neler yapabileceğimizi, ülke olarak nasıl katkıda bulunabileceğimizi birlikte istişare ettik”

 


24.07.2017 23:13:00