Kedi ile buzağının ilginç dostluğu

Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Ferah Mahallesi'nde bir ahıra giren kedi, buzağılar ile adeta dost oldu. Yavru buzağıların üstüne çıkan hatta oyun bile oynayan kedi, görenleri şaşkına çevirdi.

Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Ferah Mahallesi’nde bir ahıra giren kedi, buzağılar ile adeta dost oldu. Yavru buzağıların üstüne çıkan hatta oyun bile oynayan kedi, görenleri şaşkına çevirdi.

Erzurum’da bir evin bahçesindeki ağıra giren davetsiz misafir kedi, içeride bulunan buzağılara dostluk gösterisi sergiledi. Yanında bulunan buzağıya, defalarca dokunup üstüne çıkarak kendisini sevdirmeye çalışan kedi, uzun süre ısınmaya çalıştı. Kedi ile buzağının adeta dost gibi görünmesi dikkat çekti.

Ahırın sahibi 44 yaşındaki Şaban Yavuz, kedinin her gün bu şekilde ahıra gelerek buzağılar ile arkadaş olduğunu söyledi. Kedinin zararsız bir hayvan olması nedeniyle duruma karışmadığını ve kediyi besleğidini aktaran Yavuz, hayvanlar arasındaki dostluğun insanlara örnek olması gerektiğini kaydetti. Bu soğuk kış gününde hayvanların birbirine destek olduklarını anlatan Yavuz, ilk defa kediyi buzağıların üstüne oyun oynarken gördüğünü çok şaşırdığını daha sonra ise duruma alıştığını dile getirdi. Kediye boncuk ismini taktıklarını belirten Yavuz, “Bu kedi iki haftadır ahırımıza geliyor. Havalar soğuk malüm. Isınacak yer bulamamış. Buradaki buzağılarımız ile arkadaş olmuşlar. Ben ilk gördüğümde çok şaşırmıştım. Sonradan alıştım. Görüyorum birbirleriyle oyun oynuyorlar. Resmen dost olmuşlar. Bizde kediye sahip çıktık adını Boncuk koyduk. Hep ahırımızda bu kedi. Zararsız hayvan. Maskotumuz gibi oldu. Bu hayvanların arasındaki dostluk inşallah insanlarada örnek olur” dedi .SALİH ÇELEBİ / ERZURUM


27.01.2016 22:19:00