Kaldırımları otoparka çevirdiler

Erzurum'da şehrin muhtelif noktalarına vatandaşın kullanımı için yapılan kaldırımlara park eden araçlar, tepkiye neden oldu. Araçlarını koyabilecek park yeri bulamayan sürücüler, kaldırımları otoparka çevirdi.

Erzurum’da şehrin muhtelif noktalarına vatandaşın kullanımı için yapılan kaldırımlara park eden araçlar, tepkiye neden oldu. Araçlarını koyabilecek park yeri bulamayan sürücüler, kaldırımları otoparka çevirdi.

Erzurum kent merkezinde araçlarını koyabilecek park yeri bulamayan sürücüler kaldırımları otoparka çevirdi. Kaldırıma park eden araçlar yayalar tarafından tepkiye neden olurken, zabıta ve belediye yetkililerin daha duyarlı olması isteniyor.

Şehir merkezinde otopark sıkıntısı yaşanmaya devam ediyor. Sürücüler park edecek yer bulmakta zorluk çekerken, otoparka para vermek istemeyen kişiler ise çareyi kaldırımlara park yapmakta buldu. Kış aylarının gelmesiyle de caddelerin kaldırımları otoparka dönerken, buralarda yayaların yürümesi ise adeta bazı yerlerde imkânsız hale geldi. Zabıta ekiplerinin, kaldırımlara araçlarını park eden sürücülere ‘Yaya kaldırımlarını işkâl etme’ suçundan Kabahatler Kanuna göre 88 TL cezai işlem uygulanması gerektiği öğrenildi.

KURALLAR HİÇE SAYILIYOR

Öte yandan kaldırım yolunun araçlar tarafından kapatılması nedeniyle araç yolunu kullanmak zorunda kalan Kerim Yılmaz isimli vatandaş, araçların kaldırımlara park etmesi nedeniyle yaya haklarına saygısızlık yapıldığını ve kuralların hiçe sayıldığını söyledi. Belediye ve zabıta ekiplerinin bu tarz kaldırımlara park eden araçlara cezai işlem uygulaması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, “Gördüğünüz gibi araçlar kaldırımlara park ediyor. Buradan yayaların geçmesi mümkün mü? Mecburi araç yolunu kullanıyoruz. Kaldırımlara park eden kişiler kamu kurallarını hiçe saydıkları gibi, yayaları da mağdur ediyorlar. Yetkililer tarafından gereken neyse yapılsın” şeklinde konuştu.

Salih Çelebinin Haberi


04.02.2016 10:58:00