'İŞKUR Yol Arkadaşım' tırı Erzurum'da

'İŞKUR Yol Arkadaşım' projesi kapsamında hazırlanan iletişim tırı Erzurum’a geldi. Gençlerin iş bulabilmeleri, doğru kariyer planlaması yapabilmeleri için danışmanlık hizmeti verilen tır iki gün boyunca kentte olacak.

'İŞKUR Yol Arkadaşım' projesi kapsamında hazırlanan iletişim tırı Erzurum’a geldi. Gençlerin iş bulabilmeleri, doğru kariyer planlaması yapabilmeleri için danışmanlık hizmeti verilen tır iki gün boyunca kentte olacak.

Manolya BULUT-PUSULA

15 – 29 yaş aralığındaki gençlerin çalışarak üretmeleri ve geleceğe güvenle bakabilmeleri hedefiyle ‘İŞKUR Yol Arkadaşım’ projesi kapsamında hazırlanan iletişim tırı Erzurum’a geldi. İlk gün Havuzbaşı Kent Meydanı’nda hizmet verecek olan tır yarın ise Yakutiye Medresesi Cumhuriyet Caddesi’nde olacak.

Ne eğitimde ne de istihdamda olan 15-29 yaş arasındaki gençlerin kapsamlı ve bütüncül işgücü piyasası destekleri aracılığıyla istihdam edilebilirliklerinin ve işgücüne katılımlarının artırılması hedefiyle İŞKUR tarafından proje hazırlandı. Proje kapsamında toplamda 15 ili gezecek olan tır, üçüncü gününde Erzurum’a ulaştı.

Kent Meydanında 20-21 Eylül tarihleri arasında 2 gün boyunca hizmet verecek olan tırda, İŞKUR hizmetlerinin tanıtımı yapılarak iş arayan bireylerin kaydı yapılıyor.  Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, tüm gençleri “İŞKUR Yol Arkadaşım” Tırını ziyaret etmeye davet ederek, “İŞKUR Yol Arkadaşım tırı 15 ili gezecek, bunlardan 3’üncüsü Erzurum. Havuzbaşı Kent Meydanı’nda tırımızı hizmete soktuk. İkinci günde de Yakutiye Kent Merkezi’nde olacak. Burada amacımız ne istihdamda ne eğitimde olan, 15-29 yaş arası gençlerimizin istihdam edilebilmelerini, üretime katılabilmelerini ve işgücü piyasasına dahil olabilmeleri için çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Projemiz Avrupa Birliği katılım öncesi mali yardım kapsamında yapılan bir çalışma. Hem Türkiye İŞKUR hem  Avrupa Birliği eş finansmanlığında yürüyen bir proje. Teknik bileşen ve hibe bileşen adı altında iki bileşenden oluşuyor. Bugünkü tırımız teknik bileşen kapsamında dediğimiz kapsamda. İki gün boyunca burada, bu kapsamdaki gençlerimize, bunun dışında işçi olup değiştirmek isteyen, kariyer planlaması yapmak isteyen gençlerimiz veya mezun olacak öğrencilerimizi de tırımıza bilgi almaya bekliyoruz. Burada anında kayıtlarını yapıyoruz. Bir danışmanlık planı uyguluyoruz, ona göre randevular veriliyor. İstenen saatte kurumda ya da herhangi bir yerde yeniden detaylı bir yönlendirme ve danışmanlık sistemi için de bir randevu veriyoruz. Acil iş ihtiyacı varsa açık işlerimize yönlendirme de yapıyoruz” dedi.

Video-İHA


20.09.2023 19:01:08