Instagram neden kapatıldı, ne zaman açılır?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, popüler sosyal medya uygulaması Instagram'a Cuma sabahı itibariyle erişim yasağı getirdi. Engelin ne zaman kaldırılacağının ise içeriklerin kaldırılmasına bağlı olduğu belirtiliyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirildi. 

BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram'a erişim engeli kararı alındığı öğrenilirken edinilen bilgiye göre karar çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme, Atatürk'e hakaret gibi"katalog suçlar" olarak belirlenen düzenlemelere uymadığı için verildi.

 

İÇERİKLER KALKARSA ERİŞİME AÇILACAK

Engelin ne zaman kaldırılacağının Instagram'ın tutumuna bağlı olduğu ifade ediliyor. Sorun yaratan içeriklerin kaldırılması halinde Instagram'a erişimin kısa sürede sağlanacağı kaydediliyor. Aksi halde, BTK'nın tedbir niteliğindeki kararın ardından, Instagram'a erişim engeliyle ilgili mahkeme kararı çıkarılması, erişim engeliyle ilgili sürecin uzaması bekleniyor.

 

BAKAN URALOĞLU: EKSİKLERİ GİDERDİKLERİ AN...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da konuya ilişkin açıklamasında "Özellikle hem kanuni olarak koyduğumuz kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıkları takdirde biz de gerekli müdahaleleri yapmak zorunda kalıyoruz. Bu anlamdaki vatandaşımızın hissiyatını da doğru yönetmeye çalışıyoruz. Türkiye temsilcisi olan şu andaki ilgiliyle beraber arkadaşlarımız görüşme halinde. Hani net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an yani diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız. Ama hani burası bir bağımsız bir ülke. Kanunlar, kuralları olan bir ülke. Herkesin de bu kanunlara, bu kurallara biz uymasını istiyoruz net olarak" ifadelerine yer verdi.

 

Melek Ahıskalı


03.08.2024 13:41:02