HATAY /HASSA ERZURUM MAHALLESİNE SULTAMNBEYLİ ERZURUMLULAR DERNEĞİNDEN CİDDİ DESTEK

Sultanbeyli Erzurumlular Derneği 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen vatandaşlar için Hatay’ın Hassa ilçesinde kurulan Erzurum Mahallesi konteyner kentine ciddi anlamda destek verdi

Erzurum Konfederasyonu (ERKON) organizasyonu ve AFAD’ın desteği ile Erzurum vakıfları, Erzurum Dernek, Erzurum Federasyonlarının destekleri, Erzurumlu iş adamlarının katkıları ile Hatay’ın Hassa ilçesinde depremden etkilenen vatandaşlar için geçici barınma merkezi yapıldı. Sultanbeyli Erzurumlular Derneği de bu organizasyona 54 adat konteyner ile destek vererek duyarlılığını bir kez daha gösterdi.

Hatay/ Hasa Erzurum mahallesinin açılış programına Sultanbeyli Erzurumlular Derneği Başkan Mehmet Ahıskalı, Sultanbeyli Erzurumlular Derneği yüksek istişare kurulu üyesi İstanbul Milletvekili  Yahya Çelik bir önceki dönem dernek başkanı Ali Sezer, dernek başkan vekili Mustafa Kıyıcı, gençlik kolları başkanı Furkan Gül, bir önceki dönem gençlik kolları başkanı Özkan Saygı, dernek müdürü Saim Açar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Depremzede Kardeşlerimizin Yanında Olacağız

Başkan Ahıskalı yaptığı açıklamada, Bizler Deprem olunca Sultanbeyli Erzurumlular Derneği olarak bir sorumluluk aldık. Neydi bu sorumluluk, Her zaman her yerde Erzurumlunun asli görevidir vatanı için, devleti için, bayrağı için, milleti için, kutsalları için olması gereken yerde olmaktır. Bu nedenle bizlere bu görev düşmüştür . Sultanbeyli Erzurumlular Derneği olarak burada olmamız gerekliydi. Bizler deprem olduğu günden hep buradaydık bundan sonrada olmaya çalışacağız. ERKON öncülüğünde bir komisyon oluştu Bizlerde Sultanbeyli Erzurumlular olarak bu komisyonda yer aldık. Bu organizasyona 54 konteynerle destek verdik. Gerek yönetim kurulu üyeleri gerek üyelerimizin destekleriyle oluşturduğumuz kampanyamıza çok ciddi destek veren MANKIEWİNCZ firmasına ve firma yetkilisi İlker beye de çok teşekkür ediyorum. Bizlere sağladıkları 30 konteyner ev ile toplamda 54 konteyner ev ile Erzurum mahallesine katkıda bulunduk. Sultanbeyli Erzurumlular Derneği olarak katkılarımız bunlarla sınırlı kalmadı. Depremin olduğu ilk gün hazırladığımız yardım tırlarını bölgeye gönderdik. Sonrasında bu kampanya dahilinde Erzurum mahallesinde ikamet eden hassalı hemşerilerimize ciddi anlamda ayni ve maddi desteklerimiz oldu olmaya da devam edecek. Hassa’da açılan Erzurum Mahallesi’ne verdiğimiz destekten dolayı mutluyuz. Yaralarımızı hep birlikte saracağız. Dadaşlar daima depremzede kardeşlerinin yanında olacağız şeklinde konuştu.

 

Sultanbeyli Erzurumlular Derneği Erzurum mahallesine sunmuş olduğu katkılar sadece konteyner evlerle sınırlı kalmadı. Daha önceki ziyaretlerinde dönemin başkanı Ali Sezer’den engelli çocukları için tekerlekli sandalye talebinde bulunan bir annenin isteği de yerine getirildi. MANKIEWİNCZ boya teknolojileri  firma yetkilisi İlker beyin katkılarıyla temin edilen iki adet akülü araba engelli gençlere teslim edildi.

AFAD yetkilileriyle görüşerek belirledikleri ihtiyaçlı ailelere ciddi manada nakdi destek sağlayan dernek yönetimi çocuklarıda unutmayan dernek yönetimi hazırladıkları hediye paketlerini tek tek dağıtarak onlarında sevinçlerine ortak oldular.

 

Erzurum Mahallesinde Neler Var

250 konuttan oluşan Erzurum Mahallesi’nde bulunan tesisler arasında mobil mutfak, spor alanı, kurs merkezleri, mescit, çamaşırhaneler, misafirhaneler, güvenlik ve yönetim bölümleri yer alıyor. Erzurum Mahallesi'nin sokaklarına, Erzurum ilinin ilçelerinin isimleri verildi. Ayrıca, mahallede bulunan meydana da ‘İbrahim Erkal Meydanı’ adı verildi. Mahallede bulunan evlere bağış yapan vakıf, federasyon ve derneklerin isim ve logoları da asılırken Sultanbeyli Erzurumlular Derneği en fazla sokakta ismi geçen dernek oldu.


09.08.2023 19:53:02