Erzurum Valisi Tarihi Ve Kültürel Emaneti Kapsamında Karagöbek ve Şahappaşa Tabyalarını Ziyaret Etti

Vali Mustafa Çiftçi, Karagöbek ve Şahappaşa Tabyaları'na yaptığı ziyaretlerle tarihi ve kültürel mirasımızın korunmasına yönelik çalışmalarını sürdürdü.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, tarihi ve kültürel mirasımız olan tabyalardaki ziyaretlerine Karagöbek ve Şahappaşa Tabyaları ile devam etti. Tabyaların bakımı ve onarımı için geçtiğimiz hafta bir toplantı düzenleyen Vali Çiftçi, bu tarihi yapıları çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşlarına zimmetleyerek hak ettiği değere kavuşturmayı hedefliyor.

Askeri terim olarak "hazırlık, donatma, yığma" anlamına gelen tabyaların bakımı ve onarımı için geçtiğimiz hafta bir toplantı düzenleyen Vali Çiftçi, bu tarihi yapıları hak ettiği değere kavuşturmak amacıyla çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşlarına zimmetledi. 

Bugünkü ziyaretinde Vali Yardımcısı Lokman Düzgün, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, kaymakam adayları Emre Oktay ve Salih Zafer Aydın, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Yer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Laloğlu, ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu ve Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özden de kendisine eşlik etti.

 

Hatice YALÇIN 

Kartv


12.09.2024 23:40:26