Erzurum Sağlık Müdürlüğü e-Nabız Eğitimi Verdi

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Erzurum’da e-Nabız ve Teletıp – Teleradyoloji Eğitici Eğitimi verildi.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğünün konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime; Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Sistem Yönetimi ve Bilgi Güvenliği Daire Başkanı Fatih ULUÇAM, e-Nabız Birimi Sorumlusu Saniye Kara, Teletıp ve Teleradyoloji Birimi Sorumlusu Halil ÇOLAK ,  Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğün Danışmanlarından Berrin GÜNDOĞDU, Erzurum Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Zafer DÖNMEZ, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Zinnur KONYALI, Sağlık Müdürlüğümüz İstatistik ve Bilgi İşlem Birim Sorumlusu Yıldırım KİREÇLİGÖL,Sağlık Müdürlüğümüz e-Nabız-KDS İl Sorumlusu Hasan KUTAN ve Teletıp İl Sorumlusu Baydettin KARAGÖZ katıldı. Diğer taraftan; Erzurum, Ardahan, Bingöl, Erzincan, Kars,  Muş İl Sağlık Müdürlükleri Bilgi İşlem Birimi Sorumluları, İl Sağlık Müdürlükleri E-Nabız ve Teletıp Sorumluları, İllerin Hastane Bilişim Sorumluları ve Hastane e-Nabız sorumluları iştirak etti.

Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Sistem Yönetimi ve Bilgi Güvenliği Daire Başkanı Fatih ULUÇAM yaptığı konuşmasında eğitimin Erzurum’da gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek katılımcılara “hoş geldiniz” dedi. 


“Vatandaşlarımız güvenli bir şekilde kendisine ait sağlık verilerini E-nabız sistemi üzerinden görüntüleyebilir”

Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü E-Nabız Birimi Sorumlusu Saniye Kara da yapmış olduğu sunumda tüm vatandaşların güvenli bir şekilde kendisine ait sağlık verilerini E-nabız sistemi üzerinden görüntüleyebileceğini vurguladı. Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) uygulamalarında E-Nabız üzerinden hasta geçmişi bilgilerine erişimin hekimler tarafından yaygın olarak kullanılmadığından bahsetti. Hastanelerde bu konuda eğitim verilmesi gerektiği, HBYS üzerinden E-nabız butonları kullanılarak hastanın geçmiş sağlık verilerine ulaşabileceği ve bu sebeple mükerrer işlemlerin önüne geçilebileceği konusunda farkındalık oluşturulmasını istendi

Ardından, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Teletıp ve Teleradyoloji Birimi çalışanı Halil ÇOLAK’ın yaptığı sunumunda Teletıp Sistemine şuanda 1.826 sağlık kuruluşunun entegre olduğunu açıkladı. Hastalara ait çekilen tüm görüntülerin Teletıp Sistemine gönderilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca; HBYS üzerinde bir hekimin görüntü isteminde bulunduğunda, hastanın daha önce çekilmiş bir görüntüsü var ise bunun hekime uyarı olarak gelmesi sonucu mükerrer çekimlerde azalmalar meydana geldiğini söyledi. Böylece hem gereksiz çekimlerin engellenebileceği, hem de vatandaşın fazla radyasyon alımının önüne geçilebileceği belirtildi


Hastanelerde yaşanan sorunlar iletildi.

Hastanelerde bu konuda farkındalık çalışması yapılması ve eğitimler verilmesi istendi. Sunumların sonunda katılımcılar, sistem ile ilgili görüş ve önerilerini sunarak hastanelerde yaşanan sorunları ve soruları ilettiler.




01.05.2019 13:43:16