Erzurum Kiremitlik Tabya'da eğlenceli kutlama

Avrupa Spor Haftası Kutlamaları Atlama Kuleleri Kiremitlik Tabya’da 600 çocuğun katılımıyla gerçekleştirildi. Kutlamalarda konuşan Gençlik Spor İl Müdürü Levent Çakmur, “ Etkinliği burada yapma amacımız Erzurum tabyalarından biri olan Büyük Kiremitlik Tabya’yı öğrencilerimize tanıtmak” dedi.

 

Avrupa Spor Haftası Kutlamaları Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Herkes İçin Spor Federasyonu destekleriyle Erzurum’da gerçekleştirildi. Farklı okullardan 600 çocuğun katılımıyla gerçekleşen kutlamalarda çocuklar çeşitli etkinliklerde doyasıya eğlendi. Kutlamalarda konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, “Bu organizasyonla iki önemli unsuru bir araya getirmek istedik: İlki, çocuklarımızın hareketliliğini artırmak amacıyla farkındalık yaratmak, ikincisi ise Erzurum tabyalarından biri olan Büyük Kiremitlik Tabya’yı öğrencilerimize tanıtmak” diye konuştu.

Kutlamalarda çocuklar okçuluk, trombolin, futbol, bisiklet, çuval yarışı, futbol, dart, mini golf gibi etkinliklerle eğlendi.

‘Gençlerin enerjisi görülmeye değer’

Etkinliklerde gençlerin enerjisinin görülmeye değer olduğunu dile getiren Çakmur, “Bu kapsamda kurduğumuz bisiklet parkuru ve okçuluk parkuru gibi hareketlilik alanlarıyla çocuklarımız hem fiziksel aktivite yapma fırsatı buluyor, hem de ilk defa görenler için büyük bir savunma unsuru olan ve 1800'lerden bu yana ayakta duran tarihi yapıyı tanıma şansı elde ediyorlar. Etkinliklere 600 çocuğumuz katılıyor ve tabyalardaki etkinliklerimiz bu şekilde devam edecek” ifadelerini kullandı.

‘Avrupa Spor Başkenti olmaya adayız’

Önümüzdeki yıl Avrupa Spor Başkenti olmak için tekrar aday olduklarını ifade eden Herkes İçin Spor Federasyonu Erzurum Temsilcisi Erkan Çelik de, “Festivalin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Geçen yıl hazırlamış olduğumuz bir video ile Erzurum’umuzu Avrupa Birliği'ndeki çerçeveye gösterdik ve yansıttık. Bugün ise yedi büyük ilden birisi Erzurum seçildi. Erzurum'umuz kadim şehrimizi, mihenk taşlarımızdan birisi olan tabyalarımızı ve Erzurum'a özel olan Kış Olimpiyatları'ndan kalma atlama kulelerimizi burada gelecek nesillerimize peyderpey anlatmaya ve aktarmaya çalışıyoruz. İnşallah çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘Böyle etkinlikler devam etsin’

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Gençlik ve Spor İl Müdürü’nden bu tarz etkinliklerin devam etmesini isteyen Şehit Kadir Kayveni İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Zeynep Miraç Çelik ise , “Bütün çocuklar burada çok eğleniyor. Eğlence merkezi gibi burası. Top attım, zıpladım çok güzel şekilde eğlendim. Böyle etkinlikler devam etsin” dedi.

Ali Kaya


26.09.2024 20:24:51