Erzurum da Ses Getiren Haber Sonrası Duraklarda Önlemler Alındı

“Yeni Moda Durakpark” başlığı ile gündeme getirdiği duraklara park eden araçlar sorununa, Büyükşehir Belediyesi kayıtsız kalmadı.

SALİH ÇELEBİ / ERZURUM /YENİGÜN GAZETESİ

Yenigün Gazetesi’nin “Yeni Moda Durakpark” başlığı ile gündeme getirdiği duraklara park eden araçlar sorununa, Büyükşehir Belediyesi kayıtsız kalmadı.

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı DGM kavşağı üzerinde vatandaşın ulaşım ihtiyacını karşılayacak olan durakların önüne park eden araçlar, otobüs şoförleri ve yolcuları isyan ettirmişti. Yenigün Gazetesi’nin konuyu gündeme getirmesi ile Büyükşehir Belediyesi duruma hemen el koydu. Gazetemizde yayımlanan haberden bir gün sonra bahsi geçen durağa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Ekipleri tarafından dubalar yerleştirilerek, araç sürücülerinin park yapması önlendi. Yolcu ve otobüs şöforleri de rahat bir nefes aldı.

OTOBÜS ŞOFÖRLERİ RAHAT ETTİ

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından bahsi geçen durağa dubalı önlem alındı. Otobüslerin geçici için duba ile yol güzergahı belirlenmesi ile hem vatandaşlar hem de şoförler rahat bir nefes aldı. Yapılan parklar nedeniyle yolcu almak için durağa giremediklerini belirten Özel Halk Otobüsü Şoförleri, duba ile yapılan yol sayesinde artık araçların durağa park edemediklerini bu sayede rahatça durağa girdiklerini dile getirdi. Önceden durak işgali nedeniyle akan trafikte durmak zorunda kaldıklarını anlatan şoförler, bu durumunda hem yolcular hem de diğer sürücüler açısında tehlike oluşturduğunu kaydetti. Dubalı çözüm ile artık rahat ettiklerini ifade eden şöforler, bu uygulamada emeği geçenlere teşekkür ettiler.

YOLCULAR TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan durağı kullanan yolcular da, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği dubalı önlem ile artık rahat bir şekilde otobüslere bindiklerini belirtti. Önceden durağa park eden araçlar nedeniyle yolun ortasında otobüs beklediklerini anlatan yolcular, “Bu durak bizim için çok tehlike oluşturuyordu. Durağın önüne park edenler yüzünden yolun ortasında otobüs bekliyorduk. Şimdi dubalarla buraya yol yapılmış. Araç sürücüleri artık park edemiyor. Rahat bir nefes aldık. Başta Büyükşehir Belediyesi ve siz basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Bizi büyük bir dertten kurtardınız” şeklinde konuştular.

YENİGÜN GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Yenigün Gazetesi’nin toplumu ilgilendiren küçük, büyük tüm sorunları haberleştirerek çözüm üretmeye vesile olması ise toplumda takdir ile karşılandı. Son olarak DGM Kavşağı’nda ki durak park sorununu gündeme getiren Yenigün ekibi, vatandaşın yaşadığı soruna adeta çare oldu. Gazetemizde yayımlanan haberden bir gün sonra bahsi geçen durağa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Ekipleri tarafından dubalar yerleştirilerek, araç sürücülerinin park yapması önlendi. Yolcu ve otobüs şöforleri de rahat bir nefes aldı.

 


19.03.2016 01:08:00