Erzurum'da koruyucu aile ile gelen mutluluk

Erzurum'da 37 yıllık evli Leyla- Kahrıman Albayrak çiftinin evlat hasreti, koruyucu aile oldukları Muhammet (9) ve Ramazan (11) ile son buldu. Yıllar sonra anne ve babalık duygusu yaşayan Albayrak çifti, çocuklarla yeniden hayat bulduklarını söyledi.

Köy Hizmetleri'nden emekli olduktan sonra Uzundere ilçesinde yaşamaya başlayan Leyla Albayrak (56) ile Kahrıman Albayrak (63) çifti, 5 yıl önce koruyucu aile olmak için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvurdu.

Albayrak çifti, gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından önce Muhammed'i bir yıl sonra da Ramazan'a yuvalarının kapısını açtı. Anne ve babalık duygusunu tadan çiftin en büyük hayalleri onları büyütüp askere göndermek ve ardından düğünlerini yaparak torun sahibi olmak.

 Erzurum'da düzenlenen "Koruyucu Aile Günü" şenliğine Muhammed ve Ramazan ile katılan Kahrıman Albayrak onlarla çocuklar gibi eğlendi. Koruyucu aile ile tarifsiz mutluluk yaşadıklarını söyleyen Albayrak, "1987 yılında evlendim. Çocuğumuz olmadı. İçimizde hep bir özlem vardı. Çocukları çok seviyorduk.

Eşimle karar verip birçok aile gibi biz de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvurduk. Şu an 9 yaşında olan Muhammed'i 5 yıl önce evlat edindik. Muhteşem bir duyguydu. Evimize renk geldi. Bir yıl aradan sonra şu an 11 yaşında olan Ramazan'ı koruyucu aile olarak evimize getirdik. Dördümüz şimdi mutlu bir şekilde yaşıyoruz. Çocukları okula götürüp getiriyorum, onlarla evimizin bahçesinde sebze ve meyve yetiştiriyoruz. Sık sık Erzurum'a gelip lunaparka gidiyoruz" diye konuştu.

“Şimdi en büyük hayalimiz Muhammed ve Ramazan'ı büyütüp askere göndermek ve ardından düğün yaparak torun sahibi olmak” diyen Kahrıman Albayrak, "Aramızda kan bağı olmasa bile can bağı oluştu. Artık birbirimiz için üzülüp, sevinebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Özlem İpek


11.07.2024 13:36:46