Erzurum'da gazetecilere yapılan saldırı ulusal basında

Pusula Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sevda Güneş İncesu ile Yazı İşleri Müdürü Cihat İncesu’nun, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nda (KUDAKA) uğradıkları saldırı kentte büyük tepki uyandırırken gazetecilerin maruz kaldıkları çirkinlik ulusal basında da yankı buldu. Yaşanan saldırı ise Kanal D Ana Haber’de ‘Gazetecileri darp ettiler’ başlığı ile ekranlara yansıdı.

 

Pusula Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sevda Güneş İncesu ve Yazı İşleri Müdürü Cihat İncesu KUDAKA’da sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı. Kentte büyük yankı uyandıran ve tepki toplayan çirkin olaya yerel ve ulusal basın sessiz kalmadı. Geçtiğimiz günlerde darp edilen meslektaşlarını yalnız bırakmayan gazetecilerin eyleminin ardından bir tepki de ulusal basından geldi.

Basın mensuplarına yapılan çirkin saldırı, Merve Dinçkol’un sunduğu Kanal D Ana Haberde de yer buldu. Yaşananlar “Bilgilendirme yapacağız, deyip gazetecileri darp ettiler” başlığı ile Kanal D Ana Haberde ekranlara getirildi. Pusula Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sevda Güneş İncesu ve Yazı İşleri Müdürü Cihat İncesu, yaşananları bir kez de Kanal D mikrofonlarına anlattı.

O anları tekrar hatırlatan Sevda Güneş İncesu, yaşananları dile getirerek “Gittiğimiz kurumda hem sözlü hem fiziki şiddete uğradık. Orası bir savaş alanına döndü. Kimin kime vurduğu belli değildi, neye uğradığımıza şaşırdık. Her tarafımız morarmış şekilde kurumdan ayrılarak, şikâyetçi olmaya gittik” dedi.

Pusu kurar gibi bir devlet kurumuna davet edilip darp edildiklerini aktaran Cihat İncesu ise, olayın hala etkisinde olduklarını kaydetti.

Ne olmuştu?

Pusula Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sevda Güneş İncesu, 11 Haziran’da ‘Ballı Projeler’ başlıklı bir yazı kaleme almış, KUDAKA’nın istihdam garantili projelere destek vermemesini eleştirmişti.

Söz konusu köşe yazısı üzerine KUDAKA’ya açıklama yapmak için çağrılan Pusula Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sevda Güneş İncesu ile Yazı İşleri Müdürü Cihat İncesu, kurumda uzman olarak görev yapan Cihat Çiftçi ve Muhammet Fırat Bulut tarafından önce sözlü ardından fiziksel saldırıya uğradı. Erzurum’da infiale neden olan saldırının ardından basın meslek kuruluşları ve gazeteciler, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na siyah çelenk bırakarak basına şiddeti protesto ettiler.

Şeyma TAHİR


03.08.2024 13:20:18