Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığından ecdada vefa

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı “Tarihin İzinde Ecdada Vefa Projesi” kapsamında Şahap Paşa Tabyası’nda temizlik yaptı.

Tarihe tanıklık eden, şehrin savunulması açısından büyük önem arz eden ecdat yadigârı tabyalar, “Erzurum -Tarihin İzinde Ecdada Vefa Projesi” kapsamında temizlenerek gün yüzüne çıkarılıyor. Bu kapsamda, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Şahap Paşa Tabyası ve çevresinde temizlik gerçekleştirdi.

Ecdat yadigarı eserleri korumak ve geleceğe aktarmak için bu onurlu vazifeyi yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, “Erzurum Valiliği öncülüğünde ‘Erzurum-Tarihin İzinde Ecdada Vefa Projesi’ kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı olarak, Ceza ve Tevkifevleri ile Adalet Bakanlığımız bünyesinde Şahap Paşa Tabyamızın bakım ve restorasyonuyla ilgili süreci şeref ve onurla üslendik. Şehit torunları olarak bizlere bu toprakları vatan bırakan ecdadımızın mirasını hakkıyla korumak ve onu gelecek nesillerimize aktarmak, amacıyla büyük bir iştirakle, büyük bir onur ve şerefle bu vazifeyi üzerimize aldık.

Valimize böyle bir projeyi hayata geçirdiği için çok teşekkür ediyoruz. Bütün ekibimizle bu konuya hassasiyetle eğiliyoruz. İnşallah en güzel şekilde ecdadımıza, atamıza yaraşır şeklide bu tabyaları ayağa kaldırıp, yaşatacağız ve vatandaşlarımızın, çocuklarımızın buraları gezerek bu toprakların nasıl yurt edildiğini görecek şekilde hayata geçirmeyi düşünüyoruz. İnşallah projenin devamında birçok kuruluşlarla birlikte Valiliğimizin öncülüğünde güzel çalışmalara imza atacağız. Hayırlara vesile olmasını diyorum. “Erzurum – Tarihin İzinde” evlatlarıyla birlikte üzerine düşeni yapacak ve bunu nihayete erdirecektir.” dedi.

Nesrin DEMİR


26.09.2024 13:21:56