Erdoğan'dan bir çağrı daha! Kamu bankalarını insafa davet ediyorum

TOBB Ekonomi Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Faiz politikasından şikayetçi olduğunu belirterek, “Başta kamu bankaları olmak üzere finans sektörünün patronlarını insafa davet ediyorum” diye konuştu.

TOBB Ekonomi Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Faiz politikasından şikayetçi olduğunu belirterek, “Başta kamu bankaları olmak üzere finans sektörünün patronlarını insafa davet ediyorum” diye konuştu.

TOBB Ekonomi Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bankaların yüzde 15’le ve nazlanarak kredi bahşettikleri bir ortamda TOBB’un nefes kredisi ile 9,9 maliyetli kredi imkanı sağlayarak KOBİ’lere adeta yeni bir can suyu, taze bir nefes verdiklerini vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemin faiz politikasından şikayetçiyim, bu faiz politikasıyla ülkem kalkınmaz, bu faiz politikası aslında bir sömürü aracıdır bunu da özellikle söylemek istiyorum. Zira girişimci atacağı adımları ne ile atacak, alacağı düşük faizli kredi ile yapacak. Fakat kalkıp Merkez Bankasının ilan ettiği faiz oranını ikiye katlayarak kalkıp da kredi vermeye yönelirsen yüzde 15, 16, 17 ile bu ülkede biz bir yere varamayız” ifadelerini kullandı.

“Finans sektörünün patronlarını insafa davet ediyorum”

 


07.02.2017 14:44:00