Erdoğan Avrupa'ya yüklendi! Topunuz gelin!

Teröre arka çıkan Avrupa’ya eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne yaparsanız yapın, topunuz gelin, bu millet 16 Nisan’da gereğini sizlere gösterecek” dedi.

Teröre arka çıkan Avrupa’ya eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne yaparsanız yapın, topunuz gelin, bu millet 16 Nisan’da gereğini sizlere gösterecek” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen “İnsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman” programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa ülkelerine seslenerek, “Bundan sonra ülkemizde çeşitli sıfatlar altında ajanlık yapan hiçbir Avrupalıya izin verilmeyecektir. İster şahıs olsun, isterse kurum olsun. AB üyelik süreciymiş, Geri Kabul Anlaşması’ymış, artık hiç biri ile bizi tehdit edemeyecekler. Bitti o işler” dedi.

“TOPUNUZ GELİN, BU MİLLET 16 NİSAN’DA GEREĞİNİ SİZLERE GÖSTERECEK”

Avrupa ülkelerindeki siyasetçiler tarafından yürütülen “Hayır” kampanyasına da değinen Erdoğan “Hadi bizim muhalefetin telaşını anladık, onlar uzun zamandır ekmeden biçtikleri bir sistemi kaybedecek olmanın paniği içindeler. Bu Avrupa ülkelerine ne oluyor. Avrupa ülkelerinin 16 Nisan konusundaki duruşları bizim muhalefetten daha sert, daha haşin, daha yaralayıcı. Bakanlarımızı ülkelerine sokmamak için her türlü diplomatik teamülü çiğnemekten, 2 saatte OHAL ilan edecek kadar her yola başvuruyorlar. Kaldı ki Avrupa’da belediyeler OHAL ilan edebiliyor, böyle yetki var.

Bizim ilan ettiğimiz OHAL beyleri rahatsız ediyor, işinize bakın işinize. Türkiye’deki halk oylamasından hangi sonucun çıktığı sizi niye bu kadar ilgilendiriyor? Onlar da Türkiye’de yönetim sisteminin değişmesinin sonuçlarının gayet iyi farkındalar. Onlar iyi farkındalar da bizimkiler hala farkında değil. Geçmişte ‘hasta adam’ dedikleri bu ülkeyi bir türlü mezara gömüp başına taş dikemediler. Şimdi bu ülkenin yeniden dirilişine şahit olmak elbette onlara acı geliyor. Tayyip Erdoğan’ın Rotterdam’da dev posterleri dükkanlara asılmış, gelmiş Hollanda polis onları söküp atıyor.

 


21.03.2017 15:51:00