Dermatoloji Uzmanı Dr. Fulya Tezel, emziren annelerin mezoterapi yaptırmamalarını önerdi.
Dermatoloji Uzmanı Dr. Fulya Tezel, emziren annelerin mezoterapi yaptırmamalarını önerdi.
Mezoterapinin genellikle yaşlanmış deri hücrelerinin yenilenmesi, derinin parlaklığının artması ve deri üzerinde ki hücrelerin daha sıkı bir yapıya kavuşmasını sağlayan bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Dr. Tezel, “Mezoterapi ile yaşlanmaya karşı bir savunma mekanizması geliştirecek ve sağlıklı bir cilt yapısına da sahip olabilirsiniz. A, C ve E vitaminleri, bu tedavi yönteminde kullanılan vitaminlerdir. Bu vitaminlerin depolanması yapılır ve deri üzerinde ki köklere enjekte edilir. Bu sayede deri üzerinde ki kırışıklıkların giderilmesi amaçlanır. Bu amacın neticesinde daha parlak bir deri ile karşılaşmak mümkün olacaktır.” dedi.
Bu tedavi yönteminde kesin sonucun 6-8 seans arasında alındığını kaydeden Dermatoloji Uzmanı Dr. Fulya Tezel, “Seans geçişlerinde normal yaşantıya devam edilir. Hayatın doğal akışını sıkıntıya sokacak durumlar, bu tedavi yönteminde söz konusu değildir. Bu noktada tek sıkıntı, derisi hassas olan kişilerde ortaya çıkar. Uygulama esnasında, deri üzerinde beliren bazı kızarıklar olacaktır. Bu kızarıklar, makyaj ile kapatılarak doğal yaşam akışına devam edilebilir. Bu tedavi yöntemi sadece deri ile alakalı, uygulanan bir yöntem değildir. Saç dökülmesinde de bu tedavi yöntemi uygulanabilir. Bu yöntem ile birlikte, yenilenmiş hücreler, saç dökülmesini durduracak güce sahip olacaktır. Aynı zamanda, saç dökülmesi riskini de neredeyse ortadan kaldıracaktır.” diye konuştu.
Ankara’da son teknoloji uygulama cihazlarıyla mezoterapi tedavisini başarıyla uyguladıklarını ifade eden Tezel, şöyle konuştu:
“Saç dökülmesi, derideki lekelenmeler başarılı mezoterapi uygulamaları ile kesin çözümler vermektedir. Tüm cilt hastalıklarında, tüm cilt tedavilerinde olduğu gibi mezoterapi uygulaması gerektiren sorunlarda da uygulamanın yapılacağı merkezin seçimi önem taşımaktadır. Uzman kadroları, gelişmiş teknolojik donanımları olmayan merkezler, cilde zarar verebilmektedir. Mezoterapi nedir? Mezoterapi ihtiyaç duyulan bölgeye göre farklı kombinasyonlarda hazırlanan ürünlerin derinin altına küçük iğnelerle verilmesi esasına dayanan bir tedavi yöntemidir. Mezoterapi hangi bölgelere uygulanabilir? Yüz mezoterapisi, saçlı deri mezoterapisi ve selülit mezoterapisi olmak üzere başlıca 3 bölgeye uygulanabilir. Yüz mezoterapisini kimler yaptırabilir? Yüz mezoterapisi, yaşlanmayı durdurmak ve yaşlılık belirtilerini gidermek isteyen tüm hastalar için uygun bir yöntemdir. Özellikle güneş maruziyeti fazla olan ve sigara içen hastalarda belli periyodik aralıklarla yapılan mezoterapi yaşlanma sürecini anlamlı ölçüde yavaşlatmaktadır. Yüz mezoterapisi nasıl uygulanır? Cilt temizliği yapıldıktan sonra hastalara anestezik krem sürülerek 30 dakika bekletilir. Sonrasına cilt tipine uygun hazırlanmış karışımlar küçük iğneler aracılığı ile derinin alt bölgesine verilir. İşlem sonrasında günlük yaşantıya hemen dönülebilir mi? Küçük iğne izleri 24 saat içinde tamamen kaybolmaktadır. İşlem sonrasında makyaj yapılabilir. Kimler mezoterapi yaptıramaz? Hamileler, emzirenler, yapılacak bölgede enfeksiyonu olanlar ve kan sulandırıcı kullananlar mezoterapi uygulanmaz. Mezoterapi tedavisini ne sıklıkla yaptırmayalım? Yaklaşık 1-2 hafta ara ile yapılan 4-6 seanslık tedavi bir kür olarak kabul edilir. Tedavi sonucu oluşan canlılık ve iyilik halinin korunması için 3-6 ayda bir tekrarı önerilmektedir. Mezoterapi tedavisinin herhangi bir yan etkisi var mıdır? İşlem sonrasında uygulama yapılan bölgede morluk görülebilir. Çok nadirde olsa alerji vakaları bildirilmiştir.”
17.11.2015 11:35:00