El sanatları sergisi büyük ilgi gördü

Palandöken Gelişim Derneği ve Büyükşehir Belediyesi ESMEK Eğitim Kursları iş birliğiyle Forum AVM'de düzenlenen el sanatları sergisine Erzurumlu vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

SALİH ÇELEBİ / ERZURUM / YENİGÜN GAZETESİ

 

Palandöken Gelişim Derneği ve Büyükşehir Belediyesi ESMEK Eğitim Kursları iş birliğiyle Forum AVM’de düzenlenen el sanatları sergisine Erzurumlu vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sergide el sanatına gönül vermiş öğrencilerin çalışmaları, görücüye çıkarıldı.

Sergi hakkında bilgiler veren Palandöken Gelişim Derneği Başkanı Lokman Lokmacı, sergide el sanatlarına ait resim ve diğer eserlerin görücüye çıkarıldığını ifade etti. Bu gibi kültürel ve sosyal etkinlikler ile Erzurum kültürüne geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Lokmacı, “Kuruluş amacı, Erzurum insanının sosyal ve kültürel yönden gelişimine katkı sağlamak olan Palandöken Gelişim Derneği’nin Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESMEK Eğitim Kurumları ile ortaklaşa düzenlediği El Sanatları Sergisine halkımızın göstermiş olduğu ilgi bizleri sevindirmiş, önümüzdeki günlerde uygulamaya koyacağımız projeler açısından bizlere güç ve umut vermiştir. Sanatta, sporda ve kültürel hayatta hak ettiği noktada bulunmayan Erzurum için herkes elini taşın altına koymak zorundadır. Bugün, Şehrimizin kültürel hayat manasında içerisinde bulunduğu durum içler acısıdır. Şehir olarak bu konuda da elli sene öncesinin Erzurum’undan daha geri bir noktada bulunduğumuz gerçeği bugün gözler önündedir” dedi.

ESMEK BU ŞEHİR İÇİN BİR UMUTTUR

ESMEK eğitim kurslarının Erzurum için büyük bir nimet olduğunu belirten Lokmacı, Erzurumluların bu imkandan daha iyi yararlanmalarını istedi. Palandöken Gelişim Derneği olarak ESMEK ile ortak çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekleyen Lokmacı, “Özellikle son yıllarda ortaya koyduğu faaliyetler ve bu faaliyetlerini takdire şayan bir kurumsallık kültürü içerisinde gerçekleştiren ESMEK ,bu şehir için bir umuttur. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı Mehmet Emin Öz Bey’in göreve geldiği günden bu yana ortaya koyduğu çalışmalarla şehrimizin Kültürel hayatına, kısacası Şehrimizin geleceğine vermiş olduğu bu katkının takdire şayan olduğunu herkesin bilmesini istiyor, kendisine teşekkürü bir borç olarak görüyoruz. Sergimizin ortaya konulmasında, yürütülmesinde emeği geçen ESMEK Suat Aksu Bey’e ve Forum AVM Yönetimine ve bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.


29.02.2016 01:02:00