Dadaş'tan Anadolu çıkarması!

Son yıllarda A takımına takviye oyuncuları ile adından sıklıkla söz ettiren Erzurumspor FK Alt yapı koordinatörlüğü, 8 oyuncusunu Anadolu’nun farklı illerindeki takımlara kiralık yolladı.

U 19 takımı ile son yıllarda göz kamaştırıcı bir başarı trendi yakalayan ve bir çok alt yapı oyuncusunu A takımına kazandıran Erzurumspor FK, tarihinde ilk defa Anadolu’ya bu kadar oyuncusunu yolluyor. Koordinatörlüğünü Sefa Yunusoğulları’nın, antrenörlüğünü de Alpaslan Topcu’nun yaptığı alt yapı, artık ciddi ve planlı çalışmalarının meyvelerini vermeye başladı. Erzurumspor FK teknik patronu Hakan Kutlu’nun bazılarını A takımında değerlendirdiği ve Türk futboluna kazandırdığı U 19’da ki oyuncuların çoğu da yavaş yavaş pişmeleri için Anadolu’nun farklı liglerdeki takımlarına gidiyor, alan kadar veren de mutlu oluyor. Gelişim sağlasınlar diye sadece bu yeni sezon öncesi tam 8 takım Anadolu’nun çeşitli takımlarına gitti. Farklı mevkilerdeki bu oyuncular ancak kiralık gönderildi ve gittikleri takımda oynamaları, gelişim sağlamaları halinde döndüklerinde gerekirse A takımına dahil edilmeleri hedefleniyor.

Pişmeye gittiler

İşte 2024-2025 futbol sezonu için Erzurumspor U 19 takımından Anadolu’da ki farklı liglerde mücadele eden takımlar ve giden bu oyuncular: Fırat Şaşi : Mardin 1969, Enes Yiğit Ağrı 1970, Hüseyin Mevlütoğlu Ağrı 1970, Güney Yılmaz (Akçaabat Sebatspor), Mustafa Gürkan Varlık (Tokat Plevnespor), Eren Özdemir (Tokat Plevnespor), Alperen Karaca (Artvin Hopaspor), Fatih Onay (23 Elazığspor). Bu arada, kulüp bulamayan alt yapından 3 futbolcunun Erzurumspor U 19 ile sözleşmesi yenilenmez, yol verilirken, İslam Uğurcan Mengi’nin boşta olduğu, ama bazı kulüpler ile temaslarının devam ettiği öğrenildi.

Fatih vedaya geldi

3.ligde mücadele eden 23 Elazığspor ile el sıkışan Erzurumspor FK U 19 oyuncularından Fatih Onay, dün kulübe veda ziyaretinde bulundu. Kulüp yöneticileri, çalışanlar ve Erzurumspor FK alt yapı koordinatörü Sefa Yunusoğulları ile vedalaşan genç sağbek, kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceğini, mavi-beyazlı kulübüne başarıları ile adından söz ettiren bir oyuncu olarak döneceğini söyledi. Yunusoğulları da, kendisine güveninin tam olduğunu, mevki itibariyle Fatih Onay’ın fark yaratacağını belirtti, başarı dileğinde bulundu.

U 19’a Karadeniz düştü

Diğer taraftan, Bölgesel Gelişim Ligi olarak da bilinen U 19 ve U 17’da Erzurumspor FK’nın yer alacağı grup belli oldu. 10 takımın bulunduğu grupta mavi-beyazlıların rakipleri olarak Akçaabat Sebatspor, Ordu 1967, Artvin Hopa, Erbaa, 1461 Trabzon, Fatsa Belediyesi, Plevne, 24 Erzincan ve Pazarspor olarak belirlendi. Maçların oynanacağı tarih henüz belirlenmezken, U 17 takımı da Pazarspor, Ordu 1967, 1461 Trabzon, Fatsa Belediyesi, Plevne ve 24 Erzincan takımları ile eşleşti.

Vedat REFAYELİ-Pusula Gazetesi

 

 

 

 

HABER MERKEZİ


27.08.2024 21:52:14