Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji bizi hayattan koparıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üniversite öğrencilerinden yüzde 13'ünün internet bağımlısı olduğu. 12-18 yaş gurubundaki çocuklardan yüzde 22'sinin de internet bağımlılığı sınırında bulunduğu ortaya koyuluyor. Günde ortalama gençler asgari 6 saat vakit geçiriyor. Hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji bizi hayattan koparıyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üniversite öğrencilerinden yüzde 13’ünün internet bağımlısı olduğu. 12-18 yaş gurubundaki çocuklardan yüzde 22’sinin de internet bağımlılığı sınırında bulunduğu ortaya koyuluyor. Günde ortalama gençler asgari 6 saat vakit geçiriyor. Hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji bizi hayattan koparıyor.” dedi.

İstanbul’da Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üniversite öğrencilerinden yüzde 13’ünün internet bağımlısı olduğu.12-18 yaş gurubundaki çocuklardan yüzde 22’sinin de internet bağımlılığı sınırında bulunduğu ortaya koyuluyor. Günde ortalama gençler asgari 6 saat vakit geçiriyor.Hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji bizi hayattan koparıyor.” diye açıklarken anne babalara teknoloji bağımlılığı konusunda öğütler verdi.  Erdoğan, “Teknolojiden uzak tutmak yerine, bilinçli kullanmanın yolunu göstermeli ve eğitimini vermeliyiz. Her bağımlılık gibi teknoloji bağımlılığı da çözülmez aşılmaz değildir. Tedavisi vardır. ” dedi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları

“2 gün boyunca farklı ülkelerden gelen uzmanlarla uzmanlarımız ufuk açıcı tartışmalar yapacaktır.Burada ortaya konulan fikirler bizim için gerçekten çok kıymetlidir. Şimdiden kamuoyumuzu aydınlatacak herkese huzurunuzda teşekkür ediyorum.Değişim ve yenilik insan hayatının temel nitelikleridir. Kağıt, barut, pusula, ilaç, elektrik, telefon gibi binlerce icat bugün hayatımızın vazgeçilmez parçalarıdır. Bazı ülkelerde teknolojiyi toptan reddeden akımlar ortaya çıkmıştır. Amerika’da Amishler gibi hayatında teknoloji dondurmuş topluluklara ev sahipliği yapıyor. İnsanın olduğu her yerde bu tür farklı yaklaşımların görülmesi gayet tabiidir

 


27.11.2017 13:25:00