Buz kırmak için ölüme meydan okudu

Erzurum'da evinin çatısındaki buz sarkıtlarını kırmak isteyen bir vatandaş yürekleri ağza getirdi. Elindeki kablonun bir ucunu beline bir ucunuda çanak antene bağlayan iş güzar vatandaş, onlarca metre yükseklikte buz sarkıtlarını temizlemek için ölüme meydana okudu. Çılgın adamı görenler ise gözlerine inanamadı.

SALİH ÇELEBİ / ERZURUM

Erzurum’da evinin çatısındaki buz sarkıtlarını kırmak isteyen bir vatandaş yürekleri ağza getirdi. Elindeki kablonun bir ucunu beline bir ucunuda çanak antene bağlayan iş güzar vatandaş, onlarca metre yükseklikte buz sarkıtlarını temizlemek için ölüme meydana okudu. Çılgın adamı görenler ise gözlerine inanamadı.

Erzurum’da şiddetli kar yağışının yerini soğuk havaya bırakması ile evlerin çatıları buz sarkıtlarıyla doldu. Büyük tehlike oluşturan sarkıtlara karşı Erzurumlu vatandaşlarda canlarını hiçe sayarak kendilerince önlem almaya çalıştı. 6 katlı bir binanın çatısıda buz sarkıtları ve kar kütleleri nedeniyle hasar görme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Defalarca itfaiye ekiplerini arayan ancak bir dönüş alamayan apartman sakinleri, duruma isyan etti. Apartmanda oturan bir vatandaş da kendi yöntemiyle buz sarkıtlarını temizlemeye çalıştı. Bir ucunu beline bir ucunuda çanak antene bağladığı kablo ile çatıya çıkarak kürek aracılığıyla buzları temizleyen çılgın vatandaş, görenleri şaşkına çevirdi. Defalarca kayarak onlarca metre yükseklikten aşağı düşme tehlikesi geçiren vatandaş, buzları temizleyen kadar işinden vazgeçmedi. Çılgın adamı görenler ise gözlerine inanamadı. Buzların temizlemesiyle çalışma yaptığı yerden çıkan adam, herkese rahat bir nefes aldırdı.

Adını vermek isteyen çılgın vatandaş, itfaiyeyi defalarca aradıklarını ancak bir sonuca varamadıklarını belirterek, “İtfaiyeyi aradık ama dönüş olmadı. Bu kar kütleleri nedeniyle evimiz su alıyordu. Buz sarkıtlarıda çok büyük tehlike oluşturuyordu çocuklarımız için. Bende canımı hiçe saydım ve gittim temizledim. Yaptığım iyi birşey değildi ama yinede mecburdum” dedi.

 

 


16.02.2016 15:51:00